21. Mijn poetshulp verzuipt mijn planten. Ik durf het haar niet te zeggen dus stuur ik haar regelmatig een smsje “dat de planten al water hebben gehad”.

22. Er is zonet een muntje van 2 euro doorgespoeld. Misschien wordt het tijd om geen geld meer in mijn achterzak te bewaren en het in mijn portemonnee te steken, like ladies do. (BAHAHA)

23. Op onbewaakte momenten kraak ik mijn vingers. Ik besef het pas als ik de blik op andermans gezichten zie terwijl ik bezig ben. Soms coveren mensen hun oren terwijl ze huiveren. Ik kraak al sinds mijn kindertijd. Sinds enkele weken zie ik dat mijn oudste zoon het ook begint te doen. Neen, daar ben ik niet blij mee. Mijn lief zegt: “het zal eindigen dat je je koffietas niet meer zal kunnen vasthouden”. Geen idee of hij gelijk heeft, het kraken gebeurt veelal zonder dat ik het besef.

24. Als je met mij uitgaat moet je -altijd- nog eerst stoppen aan de automaat om geld. Of je moet mij de hele avond trakteren. Er zit nooit cash geld in mijn portefeuille (misschien ergens in mijn achterzak?) en in De Westhoek betekent “pinnen” datgene wat metalheads op hun lederen vest hebben zitten.

25. Naast crazy plant lady was ik ook altijd een crazy cat lady. Sinds ik kinderen heb merk ik toch dat ik minder geduld heb met de kat in huis. Als ik ’s avonds in de zetel plof na een drukke dag met mijn twee rakkers en Frankie komt op mijn schoot wentelen dan gebeurt het wel eens dat ik haar toe bijt “om nu in godsnaam eindelijk eens stil te liggen”. Tegelijk kan ik helemaal vertederd zijn als ze deze pose aanneemt:

Deze afbeelding heeft een leeg alt-attribuut; de bestandsnaam is 20190814_075224.jpg

26. Mensen lachen me wel eens uit met mijn smartphone-typ-techniek. Als je een berichtje van me krijgt of in een chat kan ik -in plaats van honderd keer te backspacen- wel eens mijn klak ernaar gooien en ga ik voor “het is leesbaar”.

27. Als ik alleen thuis ben weet ik altijd perfect mijn smartphone te vinden maar als er nog volk aanwezig is moet ik regelmatig een zoektocht inzetten naar mijn gsm. Vreemd. Hij staat ook 9 van de 10 keer op stil waardoor opbellen geen zin heeft.

28. Risk, Kolonisten van Catan, zelfs schaken. Ik zou wel meer gezelschapsspelletjes willen spelen maar ik ben te lui om mij het spel eigen te maken. Als iemand me een speedcursus zou kunnen geven dan ben ik meer dan bereid om het te leren, ik hou er gewoon niet van om het volledig zelf uit te zoeken. Zo kan ik me perfect voorstellen dat gezelschapsspelletjesclubs voor jolly avondjes uit zorgen.

29. Stiekem kijk ik uit naar 2 september. September is the other january. De trouwe lezer moet mij ondertussen al zo goed kennen dat ze daar niet meer van opkijken. #structuurbeestje

30. Mensen kijken soms al eens vol medelijden als ik aangeef dat ik op een feestdag of een weekenddag moet gaan werken. Ondertussen werk ik al 17 jaar als opvoedster, ik ben dat gewoon.

Deze “37 dingen” is het derde postje in een reeks van 4, de eerste twee postjes kun je hier en hier lezen.

15 reacties

 1. Ik heb ook nooit maar dan ook nooit cash op zak! En ik ben ook niet van plan om dat te veranderen. Het leidt soms tot een vervelende situatie, maar dat raakt dan ook wel opgelost 😉
  En ja, ik kijk ook uit naar ‘the return of the structured life’ op 2/9! 🙂

 2. Ik heb ook nooit cash geld mee dus als ik met iemand afspreek is dat standaard het eerste wat ik zeg: ‘Ik moet nog geld gaan afhalen!’ om het dan natuurlijk te vergeten :p Ik vind dat ook echt niet meer van deze tijd eigenlijk.

 3. Zaken verplichten om ook elektronisch te laten betalen, ik zou daar wel voorstander van zijn. Want hier in de buurt verdwijnen meer en meer bankautomaten dus geld afhalen is soms echt een uitdaging.

 4. Haha, mijn mama verzuipt mijn planten altijd als we op vakantie gaan. Ik heb haar nu gezegd dat ze geen water mocht geven en ze was erg verontwaardigd ;-). Leuk, die weetjes over jezelf.

 5. Jep, die spelletjes, dat heb ik ook. En het nooit cash op zak hebben. En het uitkijken naar 2 september. Ik ben dan weer zo één van die mensen die huivert bij (luid) vingers kraken.

 6. Oh, dat van die gezelschapsspelen is zo herkenbaar. Ik hou van gezelschapspelletjes, maar heb geen zin in exemplaren waar een spelreglement in novelle-formaat komt bij kijken. Laat me dan maar gewoon Rummikub of Triominos spelen. Eens iemand me op een beknopte manier heeft kunnen uitleggen hoe die andere spelen in elkaar zitten vind ik het doorgaans wel tof om te doen hoor. Maar ik speel zo’n spelletjes ter ontspanning niet om eerst het gevoel te hebben dat ik een test ga moeten afleggen.

  1. oeps, dat was te snel…
   Ik ben dus een van die mensen die huivert als anderen dat doen. Doe je dat dan omdat je vingers effectief geblokkeerd voelen of is dat puur een gewoonte zonder nut?

   En jah, cash geld bijhebben, dat is hier ook een probleem. Vorige week nog op resto een collega moeten vragen om voor te schieten, want je kon er niet met kaart betalen en we zaten daar ergens in een gat op den buiten, dus in geen velden of wegen een automaat te vinden. Wie verzint dat nu ook, restaurants waar je in deze tijden enkel cash kan betalen?

 7. geen cash: laat de anderen betalen en dan stuur je elkaar toch gewoon geld met apps van bank of payconiq of zo? ‘k probeer ook zelden nog met cash te betalen.

  haha, mijn gsm’s staan ook altijd op stil. Niet handig als je ze moet zoeken eh

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s