11. Dag Allemaal, Story of een ander roddelblad, daar kan ik onbeschaamd van smullen. Bij de kapper zit ik altijd in “de boekskes” te neuzen. Menige kennis die ik daar al opdeed kon ik gebruiken in de trivia-ronde van een quiz. Wist je trouwens dat Laura Lynn en haar man van elkaar weg zijn…..ahja….je wist het nog niet hé?!

12. Als computernitwit sta ik soms met open mond te kijken hoe mijn 8-jarige zich een computerspelletje eigen maakt. Subwaysurfer, Fortnite, SimCity. Hij opent het, speelt het en geraakt zonder verpinken een level up. Ik kijk, swipe en draai gewoon rondjes tot iemand mij omver rijdt in de virtuele metro. Ik ben wel de Tetris-queen. Bring it on!

13. De binnenkant van mijn auto staat in schril contrast met hoe ik anders mijn shit meestal wel together heb. Er mag toch één plek zijn waar je alles eens mag loslaten? Letterlijk dan. De tapijtjes in mijn auto worden dan ook nooit meer volledig stofvrij en je vindt er meer dan waarschijnlijk nog parkingticketjes van het jaar 2015.

14. Toestellen geven mij stress. Zo vind ik het heerlijk om muziek te luisteren via de Bose Speaker. Soms begint het ding al eens tegen te werken en doet het niets meer behalve pinken en knipperen. Speaker says “no”. Ik word er waanzinnig van als het mij niet lukt om dat ding terug op te starten. Daarna begin ik als een bezetene te surfen op allerhande websites om me constant te enerveren, want dan moet ik ineens drie knoppen tegelijk induwen terwijl ik de macarena dans en dan blijkt dat ding ineens weer te werken!?

15. Als de Bose speaker toch besluit om niet in verlof te gaan kun je me wel eens horen meekwelen in de badkamer met Test of Time van The Dinky Toys. Nineties hits blijven fijne badkamercompagnons en my day will come anyhow.

16. Er is zoiets als een tafellakenobsessie. Ze behoort in dezelfde categorie als de servettenfetish. That’s all I’m sayin’.

17. Later als ik groot ben, word ik wolkenkenner. Dan kan ik vlotjes benoemen welke wolk er te zien is en zwier ik gezwind termen zoals “cumulus wolk” in het rond. Voorlopig blijf ik simpelweg turen naar wolkenbeesten.

Deze afbeelding heeft een leeg alt-attribuut; de bestandsnaam is 20190811_085714.jpg

18. Onder sommige instagrampostjes zie ik soms 25 #’s staan. Ben ik de enige die zich afvraagt wat het allemaal oplevert?

19. Hoewel mijn huis geen toonbeeld van orde en netheid is kan ik wel opgelucht zijn als ik eindelijk eens een kast tackle. Later als ik groot ben (lees: als de kinderen groot zijn), blijft alles netjes op de juiste plaats liggen hier. Althans, dat hou ik mezelf toch voor. Laat mij 🙂

20. Soms overvallen ze mij ermee when I least expect it. Dan klap ik dicht en word ik compleet op mute gezet: het extreme weerpraatje. Niet “brrrr” als iemand zeiknat binnenkomt door een plensbui. Niet het “oei, ik ga een zonnebril meedoen” als er felle zon is. Neen, het praatje dat ze tegen je aan kwakken als je tevergeefs een zak havermout zoekt in het lokale kruidenierszaakje. Net op het moment dat je in feite al geen tijd had. “Jaja! Nu is ’t goed hé!? ” zo luid, zo extreem in vraag gesteld dat je niet anders kan dan reageren. Call me zuurpruim. Want dat heb ik dan ook: maagzuur.

37 Dingen is de tweede post in mijn verjaardagsreeks. Het eerste postje kun je hier lezen.

10 reacties

  1. Die wanorde in de auto, dat ken ik volledig. En ook het genieten van de roddelboekjes. Volgens de collega’s van mijn man is de ex van Laura Lynn nu met Niels Destadsbader. Maar dat zijn van die wilde roddels die niet in de Story staan 😉

  2. Ah Tetris … dat blijft een zwak van me. Vroeger speelde ik het nogal veel op de gameboy. Vooral wanneer ik in het ziekenhuis lag want toen hadden ze dus maar twee zenders op de televisie en geen Netflix als afleiding. Dus speelde ik Tetris en werd mijn vader er gek van dat hij er niet in slaagde om die grote raket te halen terwijl het mij wel lukte. Ondertussen pas ik die Tetris vooral toe op de boeken in mijn boekenkasten, bij het vullen van de vaatwasser en het reorganiseren van kasten. Ik vind het net als jij heerlijk wanneer zo’n voorraad of knutselkast overzichtelijk is gevuld.

  3. Ik krijg ook stress van toestellen en dan dus ook vooral van onze soundbar. Dat ding werkt met bluetooth en ik kan daar dan mijn gsm of Ipad op aansluiten maar de helft van de tijd wil ie geen connectie maken. En ik ben dan direct in paniek dat het al kapot is terwijl we hem nog maar net hebben en ik snap ook gewoon met de beste wil van de wereld niet waarom die verbinding niet wil lukken.

  4. Ja lap nu zit ik daarmee in mijn hoofd he!
    Valt mij trouwens nu pas op hoe hard die TOTZ geplaybacked was – ze doen niet eens moeite alsof, met die gitaarsolo op een elektrische gitaar zonder draad 😀

  5. Pingback: Vervellen

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s