Een item op mijn 19 for 19-lijstje is: maandelijks een datenight inlassen. Eerst en vooral: ik hou niet van bucketlists. Ze brengen voor mij alleen maar druk met zich mee. Toch maakte ik zo’n lijstje omdat ik het gevoel heb dat ik de laatste maanden zoveel vergeet en de tijd aan mij voorbij raast. Zo lees ik nu dat ik “blijven joggen” op het lijstje had gezet, omdat ik toen besefte dat het mij zo’n deugd doet om te gaan lopen. Toch is dit er de laatste maanden compleet niet van gekomen! Ik ging heel veel wandelen maar voor lopen heb ik geen tijd gemaakt. Is dat erg? Neen, maar het is zeker iets dat ik in mijn achterhoofd ga houden. Ter info: “Blijven bloggen” staat er ook op en daar is het helemaal goed mee gekomen. Zoals sommige voornemens dus loopt de maandelijkse datenight niet helemaal los, maar we doen ons best. Tijdens de zomer gingen we twee dagen naar Amsterdam onder ons twee, iets wat best wel een prestatie was midden in het verlof. Enkele weken geleden nog gingen we samen naar een optreden en in oktober is het ook gelukt om uit te gaan eten.

Ik moest tot oktober terugscrollen in mijn fotogalerij om een foto van ons twee samen te vinden.

Als er dan eens een avondje uit gepland staat is het soms zoeken naar een fijn plekje om op het gemak te eten zonder dat we een rib uit ons lijf kwijt zijn. We zijn geen bourgondiërs en gaan liever twee keer uit gaan eten met een kleiner budget dan één keer met een grotere portemonnee. Een avondje uit kan al vlug duur uitdraaien als je de babysit en het obligatoire dessert meerekent. Ik begon in mijn allereerste bullet journal ooit een lijst met plekjes die me aangeraden werden door vrienden en familie. Als ik een datenight-plekje zoek heb ik het liefst iets waar niet teveel kinderen te vinden zijn. Het klinkt misschien cru maar als ik wil omringd worden door gezinnetjes met kinderen dan ga ik liever naar kindvriendelijke plekjes. Daar neem ik het er met veel plezier bij dat kinderen heen en weer hollen van het speelplein naar de eettafel. Niettemin kijk ik altijd mijn ogen uit als ik van die hele gehoorzame kindjes aan tafels zie zitten op restaurant, ik vrees dat die van ons hier niet echt voor gemaakt zijn….of dat wij hen niet zo goed opgekweekt hebben, laat het ons misschien daarop houden 😉 .

Tot nu toe testten we al enkele plekjes (#nonspon!) en kreeg ik door een oproep via Instagram heel wat tips. Ik bezocht alle websites en bekeek de menukaarten. Wat mij het meeste aansprak en een beetje binnen mijn budget ligt heb ik genoteerd. Dus nu is het lekkerelijstjestijd: handig om in de toekomst nog eens iets te reserveren of om met jullie te delen. Bij de (X)-jes gingen we reeds voortreffelijk dineren, de rest is voor een volgende keer. Vanavond gaan we naar Circus 157 in Dranouter. Hopelijk blijft deze ook op het lijstje staan.

Roeselare: Eethuis de Steeg, Comptoir Magritte (X), Noorderhuis, B’Artiste , Barcelo (x)

Moorsele: Café Orange

Watou: Het Ovenhuis (x), Bar Bernard

Loker: De Rare Vos, Den Heksestoel (x)

Ieper: Ariane, B’Artiest, Dépot, Les Halles (allen x)

Diksmuide: De Lettenburg

Kemmel: Trilogie

Woesten: ’t Fermetje

Dranouter: Circus 157, De Bralle, ’t Folk (x)

Kortrijk: Vesper, Sweet Lime (x), Café Fernand

Ken jij nog portemonneevriendelijke plekjes voor een datenight? Laat gerust een comment achter! (rekening houdend dat we vanuit De Westhoek niet naar hartje Limburg gaan rijden uiteraard, hoe graag ik dat ook zou willen want I ❤ Limburgers).

10 reacties

 1. Vinke in Westouter is wel lekker.
  De Vlerke en de Bille in Ieper viel mij ook mee.
  Den Herder in Kuurne is ook top, net als Balthazar en Parazaar in Kortrijk.

  Ook fan van Vesper! ❤

  1. Vinke heb ik ook gekregen van iemand anders maar de menukaart spreekt me daar minder aan. Mijn lief eet al geen vis….
   Dat kippending in Ieper heb ik ook al gedaan en inderdaad ook lekker ja! Balthazar ben ik ook al geweest maar ik kan me niet meer herinneren wat en hoe ik daar gegeten heb (was met kakelvriendinnen). De rest check ik nog eens 🙂 thx

 2. Van ons twee zijn er ook heel weinig foto’s… Op vakantie gebeurt het al eens (dan stuur ik elke dag een selfie naar de familie om te laten weten dat we nog leven), maar daarbuiten is er precies minder gelegenheid.
  “Toch maakte ik zo’n lijstje omdat ik het gevoel heb dat ik de laatste maanden zoveel vergeet en de tijd aan mij voorbij raast.” Zo is dat ook met mijn ‘goeie voornemens’, al dekt die term dus zeker de lading niet. En ik hoop dat het ons ook lukt om regelmatiger op date te gaan, want dat is er dit jaar serieus bij ingeschoten (zonder dat ik het overigens had gemerkt, tot we in december nog eens met z’n tweetjes naar de film gingen…).

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s