Geïnspireerd

Bij het zien van de nieuwe keuken van mijn sister from another mister werd ik geïnspireerd om mijn eigen keuken anders in te delen. Door de hoge kasten bij ons was het voor de kinderen niet zo evident om de tafel te dekken of de vaatwas te ledigen zonder dat één van hen op een stoeltje moest staan. Nu stak ik alle keukengerief voor dagdagelijks gebruik op kinderhoogte. Het ziet er in eerste instantie niet zo evident uit maar de tijd zal het uitwijzen.

En waarom zet jij je plastic potjes niet in elkaar? Ik ben nogal een freak als het op mijn “tupperware” komt. Als het deksel niet meer past of het is verdwenen dan gaat het potje de keuken uit. Ik heb dus een beperkt arsenaal plastic potjes in mijn kast en een deel in de diepvries. Door ze gesloten op elkaar te stapelen in plaats van in elkaar hou ik beter overzicht. Ik declutter ook heel regelmatig mijn keukengerief waardoor ik sinds enkele maanden veel meer kastruimte overhoud.

Gelezen

Mild Ouderschap van Nina Mouton. Een aanrader als je het even niet meer weet met je kinderen. Of als je zoals ik geïnteresseerd bent in pedagogie en psychologie. Het boek gaat veel dieper in op de materie die Nina tijdens de lezingen aanhaalt wat het best wel pittig maakt bij momenten. Ik had het iets luchtiger verwacht maar was echt aangenaam verrast door de psychologische insteek, niet alleen naar kinderen toe maar ook naar ouders.

Gemasseerd

Martine kwam langs om ons beide een massage te geven. Zeker voor herhaling vatbaar met een nek en een rug die koeketoe zat.

Geshopt

Shoppe, shoppe, shoppe, neen, dat was het niet. Toen ik in de derde winkel voor de evenveelste keer mijn handen moest ontsmetten had ik het al gehad met dat shoppen. Ik liet mijn boodschappenlijstje voor wat het was en keerde naar huis met enkel broodnodige slippers voor mezelf en een nieuwe trui voor mijn echtgenoot. Het is zover. Ik koop nu ook kleren voor mijn vent als ik de stad in ga. #domesticlife

Ik kocht online een geschenkje voor ons kersverse buurmeisje. Scrollend door de geboortelijst kwam er toch één en ander ineens terug. Verdeeldoosjes voor poedermelk, een babycook of badcapes. Een eetstoel, plastic lepeltjes of een badthermometer. Allemaal items waarvan ik vergeten was dat ik ze ooit bezat. En my god wat heb je toch veel gerief met zo’n klein prutsje in huis.

Geblunderd

In het verleden werd ik wel al eens Liesellomp genoemd. Er breekt wel eens iets als ik het in mijn handen krijg. Vorig jaar nog liet ik op het werk de kerststal vallen. Bye bye Jesus. Deze week liep ik tegen een verkeersbord aan tijdens een wandeling met een bewoner. Ik kijk meestal naar de grond als ik aan het babbelen ben tijdens een wandeling waardoor ik het tijdelijke verkeersbord niet zag aankomen.

Gechilled

Toen beide kinderen vrijdag naar school waren (Halleluja! De stilte in huis!) ben ik in de namiddag schaamteloos in mijn zetel gekropen met een boek. Ik werd net op tijd wakker om hen op te pikken. Van een powernap konden we niet meer spreken, dit was echt slaap inhalen. De chronische zakken onder mijn ogen waren wel ineens verdwenen.

In dezelfde categorie van gechilled: gelazyhousewifed. Fishsticks in de oven met wortelpuree. Kindvriendelijk, eenvoudig en gemakkelijk opgeruimd!

Gebeureld

Op Frankie de mottige kater. Hij blijft dit doen, of ik nu vriendelijk of beurelend vraag om te stoppen, maakt geen sikkepit verschil. Binnenkort moet ik me een boek zoeken over Mild Kattentemmen.

23 reacties

 1. Die kat 😀

  Mild ouderschap was een co-aankoop van mijn dochter en mij, ik moet het eens uitlezen en doorgeven. Het is voor mij ook wel zwaardere kost dan ik verwacht had.

 2. Haha, Frankie! Je weet toch dat een kat geen baasje heeft, maar dat het andersom is hé.
  Neen, shoppen is niks. Ik had het ook helemaal gehad na drie winkels. Overal andere handgel … ik stonk uren in de wind! De buit: nul komma nul.

 3. Tiens, Nina Mouton en Eva Mouton. Zusjes?
  Ons kattentrio is niet geïnteresseerd in horren. Gelukkig maar. Ze krabben wel aan de zetels.
  Opmerkelijkste gegeven uit je schrijfsel is wel het feit dat jij beurelt. De definitie van beurelen is namelijk ‘bronstig loeien, met name van herten.’ Ik had zulks niet meteen van je verwacht, Liese, doch thans is mijn fantasie geprikkeld, vaneigens. 😉

  1. Ja zusjes idd.
   Frankie is uit de living gebannen sinds we een nieuwe zetel hebben.
   En op de rest heb ik weinig commentaar 😄😆

 4. Kende die term niet beurelen, weer wat geleerd. Heel slim bezig voor de kinderen door ze de mogelijkheid te geven echt te helpen. Hier stapel ik de bakjes toch ineen. Alles zit of in de vriezer of het is in een keer in de kast als het leeg is en dan past het niet.

 5. Haha, die kat. Lijkt me inderdaad wel lastig zo. Hier ook het boek Mild Ouderschap, maar ik krijg het precies niet uitgelezen.

 6. I Love Happy Cats van Annelien Bru kan je eens lezen maar ik meen me niets over Katten met een voorliefde om de hordeur te knuffelen te herinneren ;). Slim dat je jouw keuken herinrichtte! Die truc met de deksels ga ik onthouden voor als wij ooit onze keuken verbouwen en meer kastruimte hebben. Voorlopig blijf ik in elkaar puzzelen.

 7. moh die kat! Serieus, da’s de uwe? Die verdient een eigen instagramaccount, je zou volgers hebben hoor!

  ocharme liesellomp. zo zielig.

  Wel goed van die dut. Als het nodig is, dan is het nodig eh.

 8. Echt een aanrader ja van dat boek? Soms weet ik het niet meer en hoe meer ik soms lees hoe minder ik het weet 🙈

 9. Dat van die Tupperwarepotjes is wel geniaal eigenlijk. Nu moet ik dikwijls heel de schuif overhoop halen om een deksel te vinden en de kans is groot dat het dan nog ergens anders steekt ook.

 10. Pingback: 19 Parenting Hacks

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s