Deze zomer is het voor echt. Vanaf morgen werken we beiden officieel in de zorg. Het lief volgde het voorbije jaar een opleiding tot verpleegkundige en rondde eind juni het eerste deel (zorgkundige) met glans af. Het vorige jaar was -op zijn zachtst gezegd- pittig toen hij zijn stages combineerde met zijn fulltime job als planner bij een bedrijf. Vlak voor de coronaperiode nam hij ontslag en schakelde over op nachten in het ziekenhuis op de dienst onderhoud zodat hij zijn stages kon blijven doen overdag. Ik moet jullie niet vertellen dat we ons verlof broodnodig hebben. In het ziekenhuis mag hij maar twee weken nemen dus het wordt kort maar krachtig. Geen van ons twee werkt (nog) fulltime. Dat is niet haalbaar in combinatie met de stages die hij in september weer moet volgen voor het verdere traject van zijn opleiding. Ik werk 80% waardoor ik tijdens het verlof wel enkele losse dagen thuis ben. Zo konden we gisteren en vandaag samen met de kinderen thuis zijn. Het aanstaande weekend is dan ons laatste werkende weekend voor het verlof. Net zoals ik in het begin van het jaar vooropstelde: Less is more. Er is een reisje in eigen land gepland en vanuit ons vakantiehuisje ook enkele daguitstappen, maar de meeste dingen houden we low profile met veel aandacht voor de kinderen. Ze hebben onze aanwezigheid nodig en daarvoor moeten we niet elke week naar een pretpark al denk ik wel na over een dagje Efteling, naar het schijnt is dat wreed de moeite, ik was er nog nooit!

De meeste puntjes zijn met vraagtekens, niets moet!

De eerste twee dagen zetten we al netjes in met kleine boodschapjes en een bezoek aan het speelplein met een picknick. Chef-kok Linus hielp me vandaag bij het bakken van havermoutwafels en verder werd er vooral veel gespeeld en gechilled. En heel veel toten getrokken.

Bij jullie wilde plannen?

16 reacties

 1. Hoedje af voor die omscholing. Hier niks wilde plannen. We hebben onze reis naar Frankrijk geannuleerd omdat we met onze gehandicapte zoon geen risico willen lopen. Er is momenteel 1 daguitstap gepland …

 2. Amai, alle bewondering voor jullie, zo veel bordjes om in de lucht te houden!
  Wij hebben, helaas, geen wilde plannen, als risicopatiënt blijven we in lockdown. Dus zal er hier gewoon veel gewandeld worden op plekken met weinig volk.

 3. Ik zie dat je plannen hebt om mijn kant op te komen (Suske & Wiske museum). Doen! Zou erg leuk zijn voor klein en groot. De Efteling is natuurlijk ook niet te versmaden, al is het wel al 25 jaar geleden dat ik daar nog was.
  Fijne vakantie!

 4. Wilde plannen zijn er niet. Er stond een reis gepland, naar Madeira, maar die is naar volgend jaar verschoven omwille van de coronacrisis.
  Madam Menck gaat pas in september terug aan de slag. Ze zal dan ruim vijf maanden (!) tijdelijk werkloos zijn geweest. Ook in mijn branche is het luwer dan anders, maar we zijn een hobbykamer aan het optrekken op zolder.
  Kortom: van verveling geen sprake, doch van wilde plannen evenmin.

 5. Wist ik niet van je lief. Schitterend van hem!! Dat het nu belastend is zal wel zijn…
  Hier zat wilde plannen. Het woekerende onkruid in de tuin (wild, dus) moet dringend worden aangepakt, maar gezien ik niet meer kan bukken zal ik er gewoon over rijden met de grasmachine. Mijn oor- en neusharen moeten worden getrimd. Onze treinkaart moet worden opgebruikt, dat worden enkele uitstappen. En eind augustus, als covid het toelaat, zouden we nog een reisje maken

 6. Wij gaan (zoals bijna elk jaar) een dikke week naar Frankrijk, benieuwd hoe dat zal zijn deze keer, toch een beetje schrik van. Verder vooral genieten van kleine dingen, daguitstapjes in eigen land (er is hier zot veel te zien) en blijven wandelen als het even kan

 7. Ik ben een kalme, dus wild doe ik nooit. Vandaag gaan het lief en ik een dag ‘happen en trappen’ rond Veurne, binnenkort staat er ook nog een dagje Kalmthout op het programma met de kroost en zondag gaan we in een gereserveerd tijdslot zwemmen en Wellness combineren in Lago Kortrijk. Dat vind ik nu al méér dan voldoende.
  Geniet van jullie vakantie, en chapeau voor de carrière switch van de wederhelft.

 8. Wij gingen voor de eerste keer met ’t ménage op reis: midweekje Molenheide. Maar we hadden eigenlijk geen goesting meer om te vertrekken in deze tijden dus we hebben het opgeschoven naar volgend jaar. Tristan is net op kamp vertrokken met de KSA. Tristan & Ferre doen in augustus samen een kampje en Tristan doet er dan nog eentje alleen (dagkampen). We hebben wat etentjes met vrienden op de kalender staan en verder van de rest ga ik me vooral bezig houden met de dingen die ik leuk vind: fietsen, wandelen (je moet maar roepen é!), nieuwe receptjes uitproberen, apps uitproberen, lezen,… En eind augustus eindelijk es werk maken van die tattoo waar ik al zo lang mee in m’n hoofd zit… Ga nog eens een berichtje sturen naar Martine voor een massage ook. Dus ook hier stif kalme…

 9. De Efteling is de max!! Lang geleden met onze kinderen geweest en vorige zomer voor het eerst met de kleindochter!
  Twee dagen met een overnachting in het Eftelinghotel, zeker zijn geld waard!!

 10. Wij gingen net voor de lockdown naar de Efteling en ja, er vallen mooie dingen te zien. Maar ik hoorde wel dat de wachtrijen er momenteel gigantisch zijn door alle maatregelen, dus be prepared 🙂

 11. Chapeau voor die shiften en de stage, jullie hebben het verlof wel verdiend!
  Hier ook geen zotte dingen, maar veel dingen in de buurt en gewoon thuis. Zo’n lijstje is wel een goed idee. Juliette zei dat ‘(water)ijsjes maken’ erop moet, en daar zeg ik geen nee tegen :-).

 12. Ik ben in augustus 3 weken in verlof om met de kinders samen te zijn. Koen neemt 2 weken. We hebben ook een hele lijst met mogelijke activiteiten, maar zoals je zegt, niets moet. Het belangrijkste is dat we tijd kunnen vrijmaken voor elkaar en dat ik es echt 100% met mijn gedachte, bij mijn gezin ben en niet met een half oog op mijn werk. Als jullie in augustus es tijd hebben nog eens afspreken?

 13. Mmm havermoutwafels?!
  Ik zet deze vakantie in op speurtochtwandelen en museumbezoekjes (jules de strooper ziet er tof uit). Toertjes met de fiets hier in de buurt vinden ze ook tof. Ook wat speeldates met vriendjes gepland. Wij zijn hier ook van het ‘less is more’ principe en liefst gewoon met ons viertjes met nu en dan een combiuitstapje met vrienden. Denk dat jullie nu de enige zijn met wie we dubbeldaten.
  Zwemmen is ook tof! Lago of gewoon in Ieper. Ik neem al es stoepkrijt mee naar het speelplein en schepjes voor ih zand. En verder hoop ik wel dat onze vakantie naar frankrijk kan doorgaan. En anders is het gewoon thuis.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s