Veel zelfhulpboeken beginnen met een quote of een uitspraak van één of andere bekende filosoof, Lao Tse spant de kroon in de boeken die ik veelal lees. En weet je, Lao, die kerel had eigenlijk meestal wel gelijk hoor. Ik ga de discussie niet aangaan met een ouwe Chinees. Instagram is ook een plek waar veel quotes op wolkenachtergronden te vinden zijn. Sommige quotes helpen wel om mezelf iets beter te typeren.

Zelf vind ik het veel gemakkelijker om iets neer te schrijven dan om het uit te spreken. Ik hou van taal en vooral ook van metaforen, maar ik wil graag eerst eens nadenken voor ik iets zeg en dan blijkt schrijven toch altijd veel vlotter te gaan.

Er gaat niets boven een goeie tas koffie. Een koffietje bij het opstaan, een koffietje voordat we de werkdag aanvatten, een koffietje in de pauze. Koffie is altijd een goed idee. Misschien drink ik er wel wat veel….maja…

Ik vertrouw gemakkelijk mensen maar iemand in mijn hart toelaten dat duurt wel eventjes. Maar eens je onder mijn vel zit is het moeilijk om er weer van onder uit te geraken.

Dat klinkt misschien wat hard maar door de jaren heb ik geleerd om parasieten uit mijn omgeving te weren. Er zijn altijd mensen die het minder goed met je voor hebben en instinctief ga ik die personen weren uit mijn leven.

Bitchy Resting Face, het is een aandoening als een ander. In 2013 schreef ik er al een stukje over.

Ok, misschien moet ik het niet allemaal op Bitchy Resting Face steken. In mijn verdediging: de laatste jaren heb ik veel moeite gedaan om me socialer en meer aanspreekbaar op te stellen. Ik ben zelfs actief onbekenden gaan aanspreken. En weet je, het gaat alsmaar beter en beter. De mooiste gesprekken vloeien soms voort uit conversaties met vreemden.

Van the gravitate-quote ben ik heilig overtuigd. Zeker nu in deze periode waarin contacten beperkt zijn. Gelijk hoe ver we ook zijn van elkaar, we vinden elkaar altijd terug.

Ja, deze klungelachtigheid is typisch iets voor mij. Ik wed dat mijn lief luidop zit te lachen als hij deze ziet verschijnen.

Mijn linkshandigheid zorgt regelmatig voor vlekkerige wenskaartjes. Maar dat heeft zijn charme hé…

In plaats van er krampachtig tegenin te gaan leerde ik mijn introverte kant omarmen. Extraverte mensen negeren mij ook veel minder dan vroeger. Ik vermoed juist omdàt ik mijn introverte kant heb leren appreciëren en altijd vooral mezelf ben in een groep.

Het zit niet in onze aard om op een normale manier een compliment te aanvaarden. Toch doe je de gever er vaak een plezier mee door te zeggen “Dank je, zo fijn dat je dat zegt”. Alsof je een cadeautje krijgt en er meteen ééntje teruggeeft door zorgzaam met het complimentje om te gaan. Maar dat is echt work in progress hier!

En jij? Kun jij vlot een compliment aanvaarden?

10 reacties

  1. Op de foto’s die ik reeds van je zag, is me je Bitchy Resting Face nog nooit opgevallen. Ik vind je veeleer een sympathieke, open blik hebben.

    Ik kan een compliment aanvaarden, en ik geef er ook snel eentje terug.

  2. Meestal kak ik op quotes, maar dit overzichtje heb ik goed kunnen smaken. Grappige omschrijvingen onder andere van je ‘onhandigheden’. Die hebben mijn schat en ik alleen ook meer dan genoeg – we hebben er door de jaren heen leren om lachen.

  3. Ik begin er steeds beter in te worden, in complimenten aanvaarden, maar het is een work in progress. En een bitchy resting face, dat heb ik ook :-). Soms wordt er nu al eens een fotootje genomen van een online vergadering en ik schrik altijd weer van mezelf zo stuurs te zien kijken 🙂

  4. Complimenten aan mijn eigen adres zijn vreselijk. Ik oefen nu door mijn tekeningen te tweeten, en zelf ook veel complimenten te geven. En dan iedereen op hun beurt te bedanken voor hun positieve reacties. Gaat geleidelijk steeds beter…☺️

  5. Ik kan makkelijk een compliment aanvaarden, maar nog makkelijker geven…..ik ben een extraverte introvert, heb ik ontdekt. Maar dat maakt het extra vermoeiend :-). Thanks voor de leuke quotes, er zijn er een aantal van toepassing…..

  6. Ben het vandaag wééral eens gezegd geweest: aaaah Ann-Sophie, zo serieus zeg? En dan nog met mondmasker op 🤷‍♀️. BRF club Forever 👊.
    En ja ik kan complementjes ontvangen. Betert met de jaren 😁.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s