Ik gebruik mijn smartphone om veel te veel op Instagram te neuzen. Daarnaast is het fototoestel de meest gebruikte functie denk ik. Tijdens wandelingen heb ik altijd wel iets gespot dat volgens mij een foto waardig is. De toeristische dienst van onze gemeente schreef het voorbije jaar een fotowedstrijd uit waarbij inwoners werden opgeroepen om beelden te maken van de gemeente. Je kent dat wel. Ik besloot mee te doen. Wie niet waagt, niet wint. Dus doorheen de lockdown in het voorjaar, de zomer en de herfst stuurde ik enkele foto’s in. We mochten er maximaal 20 indienen maar ik wist al op voorhand dat ik er nooit 20 ging vinden. Uiteindelijk gingen een 8-tal foto’s door naar de dienst toerisme. Ineens werd gevraagd of één van mijn foto’s mocht gebruikt worden op de cover van het lokale gemeentemagazine “Infoflash”.

Het was best fijn om mijn foto te zien blinken in het echt. Veel later kreeg ik een mail met de vraag of ik voor twee van mijn foto’s nog een titel wou doorsturen. Er werden er namelijk twee geselecteerd door de onafhankelijke jury. Die twee foto’s worden voorgesteld in het vijverpark van mijn gemeente samen met nog 31 foto’s van andere deelnemers. A la minute verzon ik twee titels. Achteraf had ik er misschien beter wat meer over nagedacht, maja, het is maar een foto.

Deze week echter kreeg ik telefoon van Jo, de medewerker van de toeristische dienst met een luxeprobleem. Mijn foto’s waren eerste en tweede geworden in de wedstrijd! Say what? De jury koos de foto’s anoniem dus Jo zat ietwat verveeld met het feit dat ik twee prijzen had gewonnen, hij vroeg me of ik het zag zitten om mijn tweede plek door te schuiven aan de derde winnaar (en vierde) want de eerste drie wonnen een prijs. Uiteraard zei ik ja. Zo bitchy ben ik nu ook weer niet.

Binnenkort ontvang ik een pakket met toeristische producten ter waarde van 250 euro. De laatste twee foto’s in de rij zijn de winnende.

“Plassend schaap in het ochtendlicht” was één die ik vooral doorstuurde omdat ik wist dat ik nooit aan 20 foto’s ging geraken.
“En den dapperen tetting deed duchtig door” (nog een fotootje dat ik instuurde eerder voor de grap….)
View from den oprit.
Ik wed dat de buren verschillende keren denken “Ze staat daar weer wi in haren peignoir met eur foto’s ossan!”
“De enge man” noemen mijn kinderen hem. “De Canadien” noemen wij hem lokaal.
“De draak verliest zich in het ochtendgloren” won de eerste prijs. Deze draak is hier achter de hoek te vinden in het Welsh Memorial Park.
“Boven het water verdampt de nacht” won de tweede prijs. Deze foto nam ik op een zondagochtend toen ik met verse koffiekoekjes thuiskwam. Het stukje dat ik daarbij schreef kun je hier vinden.

Dus het jaar eindigt nog met een positieve noot voor mij. Ik ben hier eigenlijk best heel content mee. Ohja, er is trouwens ook nog een publieksprijs te winnen ook. Iedereen kan via mail of formulier zijn top 5 stemmen van de foto’s die in het vijverpark in Langemark zijn uitgestald. Met mijn PR-team ging ik gisteren al eens een kijkje nemen.

Dus voel je vooral vrij om mijn gemeente te bezoeken en het toerke van de vijver te doen, de stemformulieren kun je daar te plekke vinden of het kan ook via mail 😉 Eind februari weten we daar de resultaten van! (PS: Er start ook een wandeling van 11 km ter hoogte van die vijver, moest je toch niet weten wat gedaan)

48 reacties

  1. Heel mooie foto’s! Proficiat met je prijs.
    Ik heb ook ooit eens gewonnen. Mijn ‘prijs’ was dat mijn foto prijkte op de afvalkalender. Veel minder glamoureus dan een pakket met toeristische producten!

  2. Hoe cool is dat. Welgemeende proficiat, Liese!
    Op de cover van ons gemeenteboekske staan alleen maar afbeeldingen die gemaakt werden door leden van de plaatselijke fotoclub. Dikke discriminatie!

  3. Pingback: De 7 ge’s

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s