Op 1 mei organiseren we voor Linus zijn groeifeest. Aangezien wij niet gelovig zijn, hebben we onze kinderen niet gedoopt. Toen Ilja in het eerste leerjaar zat heb ik de volledige organisatie zelf gedaan. Deze keer heb ik een groot deel van het feest uit handen gegeven aan een zaal maar er komt nog altijd veel bij te kijken. We zijn vorige week al goed opgeschoven met enkele zaken maar nog niet voldoende rap naar mijn gedacht. Tegelijk weet ik dat een to-do-lijstje eigenlijk meer werk is om telkens te overlezen dan om er effectief iets van aan te pakken.

Minimaliese heeft zich goed in mijn leven genesteld, het is voor mij de eerste keer sinds lange tijd dat ik nog eens nieuwe kleren ga kopen. Ik heb ook letterlijk bijna niets meer in mijn kast. De laatste twee jaar heb ik in mijn minimalistische buien heel veel weggedaan en twee weken geleden heb ik nog eens 4 zakken gevuld met kledij die we niet meer dragen of die versleten was. Er zijn ook geen evenementen geweest waarbij ik me eens wou opkleden en ik hou low standards voor de klassieke familiefeestjes, sneakers all the way. Maar voor het groeifeest wil ik echt een tikkeltje meer dan een jeans en een gezellige trui. En daar wringt het bij mij. Ik wil iets kopen dat ik tijdens de zomer gewoon nog kan dragen maar ik ben ècht niet rap content als het op zo’n dingen aankomt. Ik had een zwarte jumpsuit besteld die me wel goed stond maar die net iets teveel snoerde. Ik wist het direct: dit ga ik achteraf niet meer aan doen. Terugsturen dus. Dan ga ik beter winkelen maar ik haat het. Als ik vijf items moet passen (laat staan dat ik in één winkel ooit 5 items zou vinden die me aanstaan) dan heb ik er genoeg van. Ofwel vind ik mijn maat niet en hangt het rek vol met smallekes, ofwel staat de print me niet aan, ofwel het model, of het zou de prijs moeten zijn. Er zijn ook altijd van die “moedercommuniekleren” beschikbaar nu in de winkels. Vreselijk. Ik denk dat ik er ooit wel eens iets over geschreven heb. Je leest het….ik maak het mezelf niet gemakkelijk.

Iets in mij hoopt nog op een sprookje uit neverneverland: “Je zal hier aan een winkelraam passeren en in die vitrine zal hèt kleedje hangen dat je mooi vindt, het zal je goed staan en je zal het kopen.” The end.

Tips voor betaalbare kleedjes met een beetje een rock-‘n-roll-look mogen steeds in de comments 😉

15 reacties

 1. Oei, wij hebben op 1 mei ook een communiefeest voor de zoon en ik heb over onze outfit zelfs nog niet nágedacht. Ik ben van plan in het begin van de paasvakantie naar de JBC te trekken en daar zowel voor hem als voor mij iets te zoeken. Dat is mijn favoriete winkel, maar uiteraard vind je daar soms iets superleuks en heel af en toe ook gewoon niets. Als dat nu gebeurt, dan eh… weet ik het niet. Oeps. Als ik iets koop is het zeker niet uit de ‘mama-van-communicant’-collectie. De mensen zullen al omver vallen als ik eens met iets nieuws verschijn. 😀

 2. Ga naar de kringloop of een Second Hand Rose = betere kringloop. Daar vind je meer dingen die de modevlagen doorstaan. Je kunt ook iets tekenen wat je wil en ermee naar een coupeuse gaan en het laten maken. Het is dat je zo ver woont anders zou ik mijn service aanbieden.

 3. Ik had vorig jaar hetzelfde probleem. Ik haat het echt om te gaan winkelen. Gelukkig heb ik wel een gemakkelijke maat, dus keek ik online. Ik kocht een kleedje bij de JBC. Viel goed mee van prijs en ben er nog steeds tevreden van. Ook kijk ik soms bij de kringloopwinkel, daar vind je ook schatten.

 4. Ik zoek altijd op Zalando en aanverwanten, want tegenwoordig vind ik alleen maar iets in een fysieke winkel als ik niet op zoek ben :-). Een rok met een top kan trouwens ook mooi zijn en achteraf kan je dat makkelijker doordragen dan een kleedje.

 5. Je doet er mij aan denken dat ik naar een doop moet.
  Kleine horror zo’n feest tout court en iets vinden om aan te doen wordt steeds moeilijker. Maar er is ook steeds meer Kris10 en dat past niet zomaar overal in.

 6. Oh, ja, de horror! De voorbije jaren kocht ik amper kleren, en veel dingen beginnen echt versleten te geraken. Ik ben al enkele weken aan het speuren op internet, maar ik vind precies nergens echt iets. Dit jaar moeten we naar een trouw én een communie, en ik ben er nog niet uit of ik dan twee nieuwe outfits moet kopen of niet (’t zijn twee aparte families). Binnenkort toch maar eens naar enkele fysieke winkels gaan; in de A-mode vind ik vaak wel iets (veel stijlen en prijsklassen) en bij Obelisk (alleen nog in Ieper) zijn er ook altijd toffe dingen maar da’s wel iets duurder.
  Succes met de zoektocht!

 7. Ik draag sinds ongeveer 6 of 7 jaar enkel nog kleedjes en denk dat ik niet meer zou kunnen wennen aan spannende jeansbroeken. Dat was trouwens ook één van de redenen dat ik ben overgestapt op jurken. Ze zitten comfortabeler en ik vind sneller iets dat me past. Bij TopVintage.be heb ik al twee heel leuke exemplaren gevonden maar dan is het inderdaad wel afwachten of de maat perfect is. Spijtig genoeg moet je zelf de verzendkosten voor rekening neemt indien je iets terugstuurt. Misschien kan je eens bij Sweet P of SeventyOne in Gent gaan rondsnuisteren.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s