Soms neem ik per ongeluk een screenshot met mijn smartphone. Ik pruts aan de zijkantjes en ineens knippert het scherm. Later vind ik in mijn galerij een plaatje terug van wat ik op dat moment op mijn gsm aan het doen was.

Vandaag neem ik een screenshot van mijn leven as it is, op dit eigenste moment.

Welk uur is het?

Het is 6u41 op zondag 18 september.

Wat zie ik rond me?

Er staat koffie naast me links, mijn smartphone ligt rechts. Op mijn bureau ligt ook een groene spinner van de jongens. Die hype was ik al lang vergeten, maar soms komt er nog eens iets uit een speelgoedbak tevoorschijn.

Achter me staat een wasrek met enkele truien die gisteren niet droog waren aan de molen buiten. In de zetel is de iPad en het bakje van de televisie blijven liggen gisterenavond.

Waar vul ik vandaag mijn dag mee?

Straks ga ik wandelen met mijn oudste zoon en daarna pik ik mijn jongste zoon op bij zijn peter waar hij mocht gaan logeren. In de namiddag breng ik beide jongens naar de Chiro en de rest van de dag is blanco. Geweldig vind ik dat.

Wie is de laatste persoon (buiten het kerngezin) die ik zag?

Mijn maat Brecht die me ppssstt-tte vanaf de kassa toen ik de Aldi binnenkwam gisterennamiddag. Psssst terug jong!

Wat hoor ik momenteel?

Het geluid van lucht die ontsnapt uit het teutje van de thermos koffie op mijn bureau. Mijn echtgenoot wordt daar kierewiet van, ik vind het een rustgevend geluidje. Ik associeer het met stilte omdat je het dan pas goed hoort.

Wat zou ik anders willen op de volgende screenshot?

Ik zou meer willen geschreven hebben. Bloggen, maar ook uit de losse pols schrijven, ik doe het momenteel veel te weinig terwijl ik verdikke heel goed weet dat het altijd werkt.

Wat ga ik doen direct nadat deze blogpost is geüpload?

In stilte genieten van mijn koffietje in de zetel terwijl de zon opkomt buiten. Als de zonsopgang nog mooier zou worden kan het ook goed zijn dat ik in mijn chillpants wat opritfoto’s ga maken.

Welk uur is het nu?

Het is 7u08. Ik schreef net geen half uurtje aan deze post.

De vorige screenshot nam ik op 17 juli 2022

5 reacties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s