Gesport

Echt waar. Zelfs als ik het uitspreek lach ik hoofdschuddend… “Ik ga gaan sporten hé”. Ik heb jarenlang gelopen, of moet ik zeggen “gesaffeld tot ik aan voldoende kilometers kwam” en toen ik merkte dat ik evenveel tijd verloor door te gaan wandelen ben ik dat maar gaan doen. Maar nu ik een vaster werkschema heb is het gemakkelijker om mij in te schrijven in een groepsles, dus nu doe ik één keer per week met mijn vriendin zo’n full body workout onder begeleiding van een kinesiste. Betekent dat dat ik twee dagen later crepeer telkens ik rechtsta? Misschien….

Geopend

Exact één week geleden was de officiële opening van het dorpspunt waar ik nu werk. We hadden een zeer goeie startweek, hier zit een contente vrouw achter het klavier. Op WTV kun je de reportage alleszins ook zien moest het je interesseren, daar wordt het concept ook heel mooi uitgelegd.

Gespeecht

Twee keer in september. Amaai. Begin september nam een collega van mijn vorige team afscheid met een pensioenfeest. We wilden uiteraard als team onze dank tonen door haar in de bloemetjes te zetten. Samen met mijn team op een podium, het gaf serieus wat stress. Het was lang geleden dat ik nog eens zenuwachtig was geweest. Twee weken later nogmaals op de opening van het dorpspunt, toen werd er gevraagd of we als medewerkers ook een woordje wilden zeggen tijdens de opening. Er bleek een gigantische opkomst te zijn voor zo’n klein dorp maar om de één of andere reden had ik hiervoor veel minder stress dan voor die eerste speech.

foto door Bert Vanden Berghe

Gedanst

Een goeie vriendin trouwde ook deze maand. Aangezien we al zo weinig hebben kunnen feesten de laatste jaren grijp ik elke kans om op de dansvloer te belanden. Gelukkig wist de DJ welke muziek hij moest draaien om een volle vloer te houden. ’t Was geweldig om nog eens alles los te smijten. Er moeten dringend meer feestjes met DJ’s georganiseerd worden. Of iemand moet mij daarop uitnodigen ;-). Ik was zo dapper niet de volgende dag met maar 3 uurtjes slaap op mijn teller….

Geboekt

Nog twee weken en ik vertrek weer op een solotripje! Olei! Niet iedereen begrijpt wat ik daar zo gezellig aan vind maar dat is OK, dat hoeft ook niet. Ik doe dat niet voor iedereen maar voor mezelf. De vorige keer was een welgekomen break in een hectische periode en ik heb het gevoel dat ik deze keer de datum ook heel goed heb gekozen. Dat “meer uit de losse pols schrijven”, dat komt er echt wel van hoor….;-)

Geschreven

Enkel to-do-lijstjes, ideeën-lijstjes, blaadjes vol telefoonkrabbels, benodigdheden-lijstjes. Kortom, veel bulletpoints dus. Ik probeer dit weekend wat te ontkoppelen zodat ik er volgende week weer fris kan invliegen. Niettemin blijf ik nu en dan van braindump te doen halfweg de dag. Er komt dan ook zoveel op ons af dat we het onmogelijk allemaal kunnen onthouden.

Gelezen

“Eland” van Lykele Muus. Op basis van de korte inhoud downloadde ik het random van de e-bib op mijn e-reader en ik vond het eigenlijk wel heel onderhoudend. Nu ik hem google blijkt die schrijver een bekende Nederlander te zijn….nog nooit van gehoord vrees ik. Maar kijk, nu ken ik hem ook. Goe bezig Lykele.

En wat hebben jullie uitGEspookt?

14 reacties

 1. Het gemeentehuis is dus tevens een buurtwinkel? Moet kunnen, vaneigens.
  Deze week heb ik vooral GEwerkt, GEcreëerd, GEnoten en ook wel wat GEsakkerd. Niks menselijks is me vreemd.

  1. Ja maar doet nu geen dienst meer als gemeentehuis. Al is het wel een volledige samenwerking met de gemeente en komen er nog zitdagen in van de sociale dienst plus er is ook een bibpunt

 2. Ik denk even na wat ik gedaan heb de voorbije 7 dagen.
  Ge-weekend met vrienden. Ge-werkt. Ge-rust. Ge-werkt. Ge-werkt. Ge-werkt. Ge-voetbald. Ge-cultuurd.
  Maar ook tussendoor : Ge-geten. Ge-dronken. Ge-winkeld. Ge-trokken. Ge-wandeld.
  En net als Menck ook wel wat Ge-sakkerd. Ge-noten. Ge-vloekt.
  Niks menselijks is ons vreemd.

 3. Vrijwillig gewerkt, getuinierd, gerommeld, gefietst, gepoetst, gekookt, geluierd, gelezen, …
  Ik vind dat dorpspunt mega! Iemand schreef op Facebook op een groep van Kortrijk dat ze daar in de verre buitengemeenten van de stad ook zeer blij mee zouden zijn. Eigenlijk is zoiets toch dé oplossing voor kleine kernen waar nog weinig is voor de inwoners.

 4. Sterk bezig! Zo speechen en al 😉

  En eh haha, Als Limburger moest ik lachen met een klein beetje schaam over uw “ga gaan” :p “gaan” gebruiken wij hier ook continu. Wij houden precies niet zo van actieve zinsvormen :p

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s