Laatst hadden het tijdens een etentje met vrienden over de “potjeskast”.  Die ene kast waar alle plastic potjes, brooddozen en/of slakommen in bewaard worden.  Dit bleek niet enkel hier een bron van frustratie te zijn.  De potjeskast is ook bij hen de enige kast die nooit op orde lijkt.  Er staan dan ook tientallen verschillende potjes in, in zoveel mogelijk groottes en maten, met deksel, zonder deksel, stevig, minder stevig.  De potjeskast is ook steevast de kast waar vanalles uitvalt als je hem opendoet.  Het is te overwegen om een bepaald exemplaar te gaan zoeken want, eens je aan de achterkant iets wil gaan graaien, valt er vanalles dat je niet nodig hebt voor je voeten.  Op een gegeven moment moet je ook potjes gaan terugzetten, ook dit blijkt een bron van frustratie, het stapeltje waar dat ene mormel op hoort blijkt verdwenen onder een hele berg andere ondingen en je eindigt met het gewoon ergens langsachteren te proppen in de hoop dat de hele boel blijft staan.  Op een gegeven moment is het zo erg dat je niet anders kunt dan de potjeskast op orde te zetten….en het resultaat is altijd bevredigend.  Eindelijk eens al de gelijke potjes samen, alle dekseltjes bij de juiste potjes…..tot het weer eens rap moet gaan…. 🙂

4 reacties

  1. Lang leve de diepe ladekasten! Sinds ik dat heb, is het gedaan met de potjesfrustraties! Je trekt je schuif open en er kan in de eerste plaats al niks uitvallen. En ten tweede kan er niks verstopt zitten achteraan in je kast want met een bovenaanzicht heb je meteen een volledig zicht op je potjes en dekseltjes 😉

    1. inderdaad! In mijn huidige keuken heb ik dat ook 🙂 maar toch heb ik wederom zo’n 15 deksels en wel evenveel potjes weggegooid wegens “weesjes”

  2. Pingback: Currently

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s