Het is weer zo’n op-mezelf-dagje.  Ik doe wat ik anders doe maar ik ben er mentaal niet mee bezig.  Op zo’n dagen zou ik vergeten dat ik bepaalde dingen al verwezenlijkt heb omdat ze op automatische piloot gebeuren.  Ik trappel naar de badkamer om de wasmand en dan blijkt de was al in de machine te zitten.  Meer van die dagen! zou je kunnen enthousiast roepen.  We maken er een wekelijkse gewoonte van!  Het voelt niet alsof mijn hele hoofd volgestouwd zit met allerlei drukdrukdrukdingen, integendeel, het voelt alsof het leeg is gelopen.  Alsof de druk in mijn hersenen afgelaten werd als een ballon, pruttelend in een kinderhand.  Om de zoveel tijd vraagt mijn lijf zo’n dagje en de dag erop ben ik weer opgeladen, voor nieuwe ideeën, nieuwe gedachtekronkels en er is bovenal meer fysieke en mentale energie.

Het was deze week hartverwarmend hoeveel smsjes en telefoontjes ik kreeg van de mensen rond me om te vragen hoe het met Ilja op school was geweest of om hem succes te wensen ’s ochtends voor het vertrek.  Goed dus.  Er werd niet geweend, ook niet door mezelf -ruimte voor een schouderklopje-  Ik liep niet snotterend over de speelkoer, ogen ontwijkend, het ging wonderbaarlijk vlot.  Ook gisteren en vanmorgen ging hij graag naar de klas ook al is het voor hem een hele nieuwe omgeving.  Ik ervoer deze ochtend al hoe kort een woensdagvoormiddag is.  De school start om 8u45 en is om 11u30 al uit op woensdag.  Het is nog maar eens duidelijk dat ik zo’n dingen maar half weet.  Dat gaf me twee uur om bij meme te zijn deze ochtend.  Er wordt nu constant bij haar “gewaakt”, de hartslag vertraagt en haar lichaam is op.  Toch blijft ze eeuwig positief.  Een voorbeeld voor ons allemaal, zoals mijn nicht het zo mooi verwoordt.

2 reacties

  1. Troost je, ik wist ook nooit hoelaat school uit was, als ik dan al eens de kans had mijn zoon af te halen,….werkende moeders hé 🙂

  2. Verwonderlijk he. Werkloos of anders thuis zijn leert je pas echt hoe kort een schooldag is. Op een doordeweekse dag breng ik haar net voor het starten van de lessen, zijn de 8u35 naar school, en ga haar direct na het einde ervan, zijnde 15u25 terug ophalen. Een gewone schooldag telt dus eigenlijk niet eens 7 uur.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s