*  Dromen behoort al jarenlang tot één van mijn nachtelijke bezigheden.  Ik droom over vanalles en over iedereen.  Vermoedelijk zijn alle mensen die ik ken wel al eens in een droom voorgekomen, al was het maar een cameo.  Het zotste is een droom waar iemand voorbijkomt die ik al jaren niet meer heb gezien.  Het gebeurde al regelmatig dat ik in de week die daarop volgde die persoon ergens op straat of in een winkel tegenkwam.  Dan vraag ik me soms af, heb ik nu echt van die persoon gedroomd deze week of denk ik dat alleen maar en was het in feite van iemand anders?  Het komt nooit ter sprake bij de ontmoeting, how creepy zou dat zijn? Zou ik zelf ook voorkomen in dromen van anderen? Niet op de manier waarop deze zin een beetje eigenaardig overkomt, maar gewoon de manier waarop ik over de anderen droom.

imagesFZ4KUNAX

*  Hier thuis zijn we niet echt Studio100-minded.  Ik weet eigenlijk niet echt hoe dat komt, misschien omdat de televisie hier slechts een kwartiertje opstaat ’s avonds en dan meestal nog een dvd? Het is niet dat ik daartegen ben, ik bezit wel Studio100-dvd’s zoals Bumba – Kabouter Plop – Maya De Bij maar er wordt evenveel gekozen voor Liegebeest – The Freggles – Brandweerman Sam.  Niemand kent die Sam.  Nochtans een heel mooi verhaal over een brandweerman (d-uh!) die in een mooi landschap de held gaat afhangen in een dorp waar volgens ons maar 10 mensen wonen ofzo.  Soit, omdat Ilja van zijn fantastische meter een ticket voor de Plopshow Oostende cadeau kreeg was mijn zondagmiddag gisteren gevuld met kinderhoofdjes vol plopmutsen en de bijhorende belletjes.  Mijn mustikat was all eyes en kon met gemak alle kabouters benoemen.  Gert Verhulst kruipt binnen in elk gezin met kleuters, willens nillens.  Toegegeven, het is een mooie voorstelling en de kinderen hebben ervan genoten.  Volgens mij is dat het belangrijkste.

wpid-20150301_1419152.jpg.jpeg

* Ik trakteerde mezelf op een beetje lente deze week.  In Lidl kocht ik 3 pakjes tulpen die voor een instant zongevoel zorgden.  Ben ik nu de enige die het enorm spectaculair vind dat die tulpen ’s nachts toe zijn en zich overdag helemaal openen?

wpid-20150302_1006482.jpg.jpeg

Ja, ik ben vast de enige…

18 reacties

  1. Nou, Brandweerman Sam is ook onze vriend, hoor. Wat gek dat ze in een dorp met tien inwoners elke dag brand of een andere ramp hebben, hé, en dat het altijd goed afloopt :).

  2. Als in Piekepolder iets gebeurt zit Norbert meestal altijd aan de basis van de ramp! Mauro had vrijdag een grote speelgoedbrandweerwagen gekregen. Uiteraard wou hij daarna naar Sam kijken. Gelukkig hebben we een smart tv en kunnen we die filmpjes via youtube laten zien…

  3. Het sluiten van bloemen heeft alles te maken met het vasthouden van warmte, die nodig is voor de groei, vooral van de helmknoppen en de stempel. En het spreekt vanzelf dat vooral voorjaarsplanten, zoals tulpen, grote behoefte hebben aan warmte. Als zij ’s avonds hun bloemen niet zouden sluiten, zouden ze de overdag verzamelde warmte ’s nachts gemakkelijk kwijtraken. (En yep, ook binnenshuis houden ze dat gedrag aan. Tulpen weten namelijk niet of ze nu in je tuin dan wel in je living staan. 😉 )

    1. waw, hiermee kan ik zeker een week stoefen tegen de mensen. Oh en mijn tulpen: dat zijn nogal zuipjoden, elke dag moet ik die vaas weer bijvullen

  4. Regelmatig kom ik aan op ’t werk en begin ik “Wat ik nu weer gedroomd heb….” omdat er een collega in voor kwam. Alleen de ergste of genantste dromen hou ik voor mezelf. Ze zijn het ondertussen al een beetje gewoon, denk ik.

    1. naar het schijnt kun je dat trainen om je dromen te onthouden, door meteen als je wakkerkomt neer te schrijven wat je droomde (ofzo)

  5. Haha, tegen zo’n mensen direct beginnen over je droom zou inderdaad wel creepy zijn. Ik weet meestal helemaal niets meer van mijn dromen, zelfs niet vaag, precies of ik gewoon helemaal niets droom.

  6. Zot, he die tulpen…ik breng iedere week een boeketje mee en ik blijf het straf vinden hoe ze iedere avond ook gaan slapen…

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s