“Show your morning” is het thema van de eerste uitdaging in #Boostyourpositivity.  Wel mijn morning zag er vandaag alleszins anders uit dan die van gisteren.  Gisteren was misschien ook wel een uitzondering.  Mijn echtgenoot moest gevoerd worden naar het werk omdat hij die avond ging terugkomen met zijn bedrijfswagen.  Op mijn “vrije” ochtend sta ik ten laatste om 7u10 op, zo ben ik al wakker voor de kinderen, want nadat mijn ogen open gaan heb ik graag het eerste kwartier een klein beetje rust.  En koffie, veel koffie uiteraard.  Toen hij wist te zeggen dat hij om 7u30-7u45 op het werk aanwezig moest zijn was dat toch een dompertje op de vrije dag-feestvreugde.  Anyway, no problem, Linus werd in zijn berepakje gesjord, Ilja werd warm gemaakt voor het plan dat hij in zijn peignoir boterhammen in de auto mocht eten, we vertrokken.  Ik had als enige bij mij: kinderen, sleutels.  Mijn lief had zijn werkpapieren mee en zijn prachtige zelf.  Eens in de auto vroeg ik waar de boterhammen van Ilja waren.  “Oh, staan nog op tafel”.  Mijn lief keert terug.  Probeert de sleutel in het sleutelgat te steken….het lukte niet.  “Mijn sleutels zitten nog op de binnenkant” wist hij te vertellen.  “Ik ga wel achterom via de achterdeur.”  Een beetje verward zei ik: “Maar de rolluiken zijn nog naar beneden”.  Fuck.  Damn you automatische rolluiken!  Om een lang verhaal in te korten, het eindigde met een paar beschadigingen en de illusie om nooit meer de sleutels op de deur te steken.  Ilja had zijn boterhammen alsnog.  We reden totaal ongestresseerd naar zijn werk, want uiteindelijk was het probleem opgelost.  Het enige dat we wel vergaten waren Pieters’ boterhammen.

Deze ochtend was het gelukkig anders.  Ik had “de vroegen”.  Een klein foto-verslagje:

wpid-img_20150930_200904.jpg

Ik kom dat uur beneden en hoop dat de koffie vlug zal klaar zijn.

wpid-img_20150930_053906.jpg

Twintig minuten later sta ik gedouched en gekleed klaar om eindelijk aan die koffie te beginnen.  Addict?  Moi?  Mijn haar laat ik drogen “aan de stake”.  Met de vroegen moet dat allemaal maar kunnen.  Ontbijten doe ik op het werk.

wpid-img_20150930_200757.jpg

Om 5:55 ben ik onderweg naar het werk.  Gelukkig is het niet ver en is er bitter weinig verkeer op dat uur.

wpid-img_20150930_200414.jpg

Oeie…best dat ik altijd speling reken in mijn vervoerstiming.  Ik parkeer zo dicht mogelijk en stap nog een goeie vijf minuten tot ik er ben.  (Serieus, ik rij 7 minuten en stap 5 minuten)

Om 6u10 sta ik op het werk om vijf minuten later te beginnen.  Maar niet zonder een zjatje koffie uiteraard!

22 reacties

  1. Willen we anders een clubje oprichten? Hier nog zo’n koffiezuiper. We zouden ons ‘De Zwarte Magie’ kunnen noemen, want dat is koffie toch wel een beetje. 😉

  2. En terwijl ik een koffietje drink, typ ik: Goh, die vroeges, ik mis dat soms. Voordat iedereen uit zijn bed komt, voor dag en dauw, rust op de weg, alles nog rustig als je aankomt, kopje koffie met de nacht,… Soms heb ik zo’n heimwee naar de bewoners, en het werk,… En dan denk ik maar even aan mijn bedrijfswagen en mijn kantooruren en mijn gsm-abonnement. Hmm. Klinkt erg hé. Oei, seffens ga ik weer bleiten….

  3. Ik huiver elke keer dat ik zo’n vroeg uur zie! Een beetje te veel van ’t goeie gehad peis ‘k…typ ik hier met een zatje kaffie in mijn hand, nog wat aan het genieten van de stilte in huis voor ik naar school vertrek… De bewoners mis ik, maar de rest niet! En doe daar eens de groeten aan iedereen die ik ken!

  4. Juii!! hier heb ‘k ook een elektrikiteitsloze haardroger 🙂 Lang leve drogen aan de stok 😀

    Schitterend trouwens dat jij zo snel klaar raakt, geen boterhamdozen te vullen?

  5. Mijn dochter vroeg me vanmorgen : “mama, pak me eens een tas” Waarop ik : “Eén van Dior ?” Waarna er geroloogd werd en we gezamenlijk besloten om een (koffie)tas net als Bruno ook een zjatte te noemen.

  6. Mijn ochtend: om 6u30 opgestaan, tegen 7u bloedneus, tegen 7u30 dokter opgebeld omdat bloedneus niet stopte, iemand opgetrommeld om Tristan naar school te brengen, in z’n schriftje geschreven dat ie warm mocht eten op school omdat ik geen boterhammen kon maken, gebeld naar school om te zeggen dak later ging zijn. Tegen 8u45 kwam de dokter. Bloeding gestelpt, tegen 9u30 op school. 12u30: opnieuw bloedneus. 13u30: m’n directrice heeft me naar huis gevoerd. Thuisgekomen weer iemand opgetrommeld om Tristan terug van school te halen. Laat ons zeggen dat we meteen goe wakker waren… 😦

  7. Oh brrr, 5u20! Ik moet tegenwoordig opstaan om 6u en ik vind dat al onmenselijk vroeg. Respect dus dat je dat dan blijkbaar nog niet eens erg vindt 🙂 Al zou ik met het later opstaan scenario dat je hier beschrijft, misschien ook nog wel durven kiezen voor vroeg opstaan. Heel misschien.

  8. Oei dat is vroegggg, ik vind 6u al verschrikkelijk om op de wekker te zien staan en ik ben een ochtendmens nochtans 🙂 🙂 Gelukkig is het niet elke dag zo voor u! En och, iedereen heeft zichzelf toch al eens buitengesloten? Ik al zeker twee keer. Of drie keer misschien. Oeps.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s