Vrienden verkochten vorig jaar hun leven hier en trokken  met hun hebben en houwen naar Frankrijk.  Ze kochten en verbouwden een vakantiewoning vakantiekasteel en verhuren nu de kamers.  Op vrijdag trokken Pieter en ik er nog eens alleen op uit voor we de kinderen ophaalden om naar oma te voeren.  Met mijn gespaarde saldo op mijn kaart van De Gezinsbond kocht ik “Spark Joy” van Marie Kondo.  De spreekwoordelijke schop in mijn gat noem ik dat.  Op de autostrade naar huis kwam er in onze wagen een dreigende melding: “Motor oververhit.  Stop”  Hmm, een rood lampje, draai en keer het zoals je het wil: rood is nooit goed.  Een half uur later werden we weggetakeld door de gedienstige mensen van de VAB.  Gelukkig waren we toen nog niet onderweg naar Frankrijk, liever op de A19 overdag in panne dan ergens in den pikkedonker in het franse.  De foto’s liegen er niet om: in het donker is het daar niet zo superduidelijk allemaal.  Het vermorzelde hert dat we op die donkere baan tegenkwamen deelde waarschijnlijk onze mening

’s Avonds reden we hun domein op maar het was pas de volgende ochtend dat ik die foto van hun kasteel kon maken nadat ik ter plekke mijn looptoertje deed.  Onvoorstelbaar wat ze daar aan het maken zijn!  Imposant om eens in een echt kasteel te slapen.  Dat er op zaterdagavond een verrassingsfeestje was gepland voor de “kasteelheer” en 14 vrienden was mooi meegenomen, hij had niets in het snotje en wij hadden nog eens de tijd om ons te ontspannen met goeie muziek en veel gezever.  Zo’n kasteel leent zich trouwens goed om een polonaise op gang te trekken en geen haan die kraait naar luide muziek op zo’n domein!  Olei!  Er werd gekung-fu-fight, meegekweeld met “Total Eclipse Of The Heart”, onze eigen versie van The Voice van Vlaanderen werd in scène gezet en Bert en Ernie werden geïmiteerd.  Dwaas doen is het nieuwe cool.

De volgende ochtend was het typisch voor mama’s en papa’s die uitzetten.  Ook al hadden we de kasteelzaal pas 6 uur eerder achtergelaten volgestouwd met klikjes wijn, lege bierflesjes en alle tafels aan de kant, om 8u30 stonden we reeds af te wassen en de ontbijttafels te dekken.  De koffie vloeide rijkelijk in mijn geval want het was lang geleden dat ik nog zo laat in bed had gezeten, maar ik sliep als een prinsesje.

Een topweekend, ook al moesten we op vrijdagavond de nieuwe Passat (bedrijfswagen fyi) inwisselen voor een spierwitte johnybak Seat Leon en had ik een snotneus van thuis tot in Frankrijk en terug.  Het was zalig om in een ongedwongen sfeer te genieten van het gezelschap van onze vrienden en een feestje te bouwen met (voor ons) niet zo bekende mensen.  Blijkt dat dat helemaal niet zo moeilijk is!  Ik zie onze kinderen doodgraag maar het deed ook echt eens deugd om met ons twee te zijn.  Wij blij dat we die twee aapjes terugzagen, zij blij dat ze bij hun oma’s mochten overnachten.  Double win!

Ook zin om eens in een Chateau te overnachten?  Volg deze link en doe ze daar de groetjes!

11 reacties

 1. Die Volkswagen was waarschijnlijk zodanig geschrokken van zijn emissiewaarden dat hij er prompt de brui aan gaf. 😉
  Ferme doening daar in la douce France. En dat ontbijtbuffet ziet er uit om van te smullen. (Ah oui, dat is allicht ook de bedoeling, n’est-ce pas?)
  Een foute party in zo’n kasteel: dat zou ik wel zien zitten, eigenlijk.

 2. Zo te zien hebben jullie een heel fijn weekend achter de rug. Dat kasteel, dat ga ik onthouden voor als we eens een uitstapje in die regio plannen. Het ontbijtbuffet ziet er hemels uit! Zo te horen zijn de feestjes daar ook helemaal mijn ding ;-). Super dat je je zo goed geamuseerd hebt!

 3. lieve prins en prinses 😉 – het deed me deugd jullie erbij te hebben, maar het doet me nog meer deugd te horen en lezen dat jullie er evenveel van genoten hebben als wij! De ‘kasteelheer’ is nog altijd aan het bekomen, en de laatste tekenen van vermoeidheid ebben stilletjes weg. Maar het nagenieten van onze zotte kuren zal nog lang blijven duren! Bedankt, voor alles… xxx

 4. Genieten met z’n tweetjes, dat moeten alle ouders op tijd en stond doen! Mss maar goed dat je geen foto’s van de party gepost hebt 🙂
  Fijn dat je zo genoten hebt!

 5. Ik heb altijd wel bewondering voor mensen die “alles” achterlaten om dan in zo’n avontuur te storten van renovatie, uitbating,.. Maar als het lukt, en ze behoren tot je vriendenkring… 🙂

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s