Woensdag was een hectische dag, Linus bleek ’s morgens ziek te zijn, ik ging haastjevlug naar de dokter met hem omdat ik niet wou wachten tot het feestdag was.  Onze kinderen hebben er anders wel een handje van weg om ziek te worden op zon- of feestdagen.  Oma werd opgebeld, de crèche verwittigen, rondrijden om medicatie, kortom: voldoende om te vergeten dat hij ook nog eens pipi op mijn t-shirt had gedaan terwijl ik hem ververste.  Ik kon de grootste straal ontwijken, de rest belandde in het bakje met zijn verzorgingsproducten.  Het besef rond de pipi-t-shirt kwam pas toen ik een uur later op het werk een vorming kreeg rond coaching.  Hopelijk heeft niemand het gemerkt, en anders: sorry collega’s.  Gezien ik ’s morgens nogal vlug moest schobbelen om op tijd bij de dokter en op het werk te geraken werd de boel de boel gelaten thuis. ’s Avonds bij thuiskomst zag mijn keuken er zo uit:

img_20160504_184009.jpgOh yes.  Gezellig.  Een zieke baby eten geven, een vermoeide kleuter aanmanen om zijn pyjama aan te doen en dan nog het idee van het opruimen van huis, ik werd er een beetje mistroostig van.  Bij het worstelen met de pyjama van Linus kwam de echtgenoot thuis.  Ik had zin om hem een taakje te geven maar toen zag ik wat hij in zijn handen had: barbecue-vlees!  Instant goed gevoel!  Een effort later was de keuken opgeruimd, waren de kolen verwarmd en konden we genieten van het zonnetje in onze tuin.

Ik dronk een pintje op de belabberde woensdag, at wat restjes groenten erbij en alles was ineens vergeten.  Ok, inderdaad, er was maar één strook gras afgereden.  Dat is een ander verhaal.

Donderdag was het de eerste communie van mijn metekindje.  Het gaat allemaal zo vlug, ik herinner me nog goed zijn doop zelfs.  Uiteraard was er een springkasteel op het feest.  Mijn ruskabuusjes vonden het natuurlijk de max.

Vrijdag was het werkendag, maar door het zonnetje voelde het geen minuut als werken.

Zaterdag werd er vooral veel rondgereden en familie bezocht.  En ja, er werd weer vers barbecue-vlees gekocht, ik denk dat ik voldoende vlees gegeten heb voor het komende trimester.  ’s Avonds werden we bij vrienden uitgenodigd om ons (alléé, Pieter eigenlijk, ik heb niets gedaan) te bedanken voor de hulp bij hun verbouwingen.  Het werd al vlug 01u tegen dat we in ons nest belandden.

Zondag ging de wekker aka de kinderen genadeloos om 7u af.  Moederdag werd door niemand vergeten:

img_20160510_092430.jpg

De oudste zei met veel intonatie zijn gedichtje op, hij had het zo lang voor mij moeten verzwijgen.  Hij had me ook verschillende keren laten weten “dat hij zijn cadeautje in de kast had verstopt” en “dat ik het niet mocht weten waar het lag”.  Het parfum werd gekocht samen met papa, en damn, ze hebben goeie smaak die mannen van mij.  Een zomerversie van Be Delicious DKNY.  Ik ben er helemaal weg van.

’s Middags was er dan de Wings For Life run.  Ik moet het aan niemand duidelijk maken dat het snikheet was.  Ik vermoed dat het zo’n 27 graden was.  Sommige stukken van het parcours waren volledig in de vlakke zon.

Al bij al was het wel een geweldige ervaring, veel lopers duwden een rolwagen vooruit. Respect!  Ik werd na 7 km gecatched, maar ik was er helemaal niet rouwig om, het was echt een beetje doodgaan met die hitte.  Toen ik even later in mijn auto stapte om mijn vriendin op te pikken zag ik de graden op de teller!  (ok, het stof zag ik niet, dat zag ik pas achteraf op de foto).  Mijn vriendin zat 4km verder op mij te wachten maar door de drukte in de stad moest ik een omweg van 15km nemen via de autostrade om haar te kunnen halen.  Bij thuiskomst was er uiteraard: barbecue.  Hoe kon het ook anders.

Het verlengde weekend was er ééntje om in te kaderen.

 

 

37 reacties

 1. Leuk overzicht! Respect om in die temperaturen te gaan lopen, dat lijkt me echt afzien. En een BBQ hoort nu eenmaal bij de eerste zonnige dagen, dat was bij ons dit weekend niet anders :-).

 2. Zo leuk! De BBQ staat hier nog altijd in de garage, nog geen tijd gehad want er waren andere lekkere hapjes voorzien. Ook te veel gegeten. Chapeau voor je prestatie op de Wings for life!

  1. voor mij eigenlijk al het tweede weekend op rij dat het geen volledig verlengd weekend was, gisteren ook gewerkt. Maar ja….het was ook leuk werken 🙂

  1. tmoet zijn, ik zag Eveline (evelfo) en ze zei dat jullie samen waren gekomen. Ik weet eigenlijk niet meer hoe jij eruit ziet. Sorry daarvoor!

 3. Goh.. dat je met zo’n temperaturen ging lopen! Chapeau!

  Barbecue wordt er hier niet gedaan. De echtgenoot vindt het te veel gedoe. Maar ik vind het wel super om buiten aan de terrastafel te kunnen eten.. groentjes en het vlees uit de pan 🙂

   1. ik probeer zoveel mogelijk “clear desk” toe te passen. Maar echt, 4 van de 7 keer per week is het één grote massa van vanalles!

 4. Hier is een BBQ er ook nog niet van gekomen, in de hoop en verwachting dat er nog wel zonnige weekends zullen komen. Eerst moeten we ook nog een firestarter kopen, zodat we geen uur in onze kolen moeten porren om het vuur in gang te krijgen 🙂 *zomerfrustratievan2015*

 5. Dat jouw humeur omslaat met bbq vlees, mijn respect. :-). Leven is druk hé,…soms vraag ik me af hoe wij ons staande houden,….;

  1. ja, ik moet zeggen dat het niet altijd zomaar omslaat hoor 😉 thohja, ik probeer er niet teveel over te memmen, en eens erover schrijven doet deugd, maar ik hou mezelf altijd voor “tis een periode, dat passeert”.

 6. Zon en bbq… dat kan niet mis gaan!
  Oh, ik zou niet kunnen vertrekken zonder de keuken opgeruimd te hebben… maar dat ligt volledig bij mezelf… ik heb het zo graag netjes en aan de kant, tot ergernis van de mini-me’s en Zoetie 🙂

  1. ja, echt, hou die mentaliteit aan! Ik had echt geen tijd die dag om het nog recht te trekken maar meestal doe ik wel een efforke.

 7. Ah, hier staat al hoe het gegaan is 🙂 En amai, chapeau, 7km in die hitte! Ik was zo blij dat wij al om 8u30 moesten starten en voor de warmte terug binnen waren (en dan is het hier zelfs nog niet eens zo heet geworden).

  En nu heb ik goesting in barbecue 🙂

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s