“Ik probeer altijd in te schatten waar je volgende blog over zal gaan”.  Mijn echtgenoot, tegen mij deze week.  “Als ik het zelf eens wist” was het antwoord.  Ik heb namelijk geen blogplan.  Er wordt hier (behalve de 10 things i love about you-reeks) niets op voorhand geschreven en ingepland.  Dat staat in feite wel een beetje in schril contrast met de regelnicht die ik anders pretendeer te zijn.  De oudste zoon is ziek thuis, de jongste hangt aan mijn been deze voormiddag, maar ik probeer tijd te nemen om letterlijk tussen de appelmoes en de pampers door iets te schrijven, mijn vingers jeuken.  Gisteren had ik een kleine nota gemaakt op mijn hand.  “NM” het was een blogideetje maar mijn afkorting is zo danig onduidelijk dat ik niet meer weet wat het juist inhoudt.  So far voor geheugensteuntjes.

Wat ik de laatste weken uitgespookt heb:

 • Geregel.  Dan toch een regelneef.  Mijn ouders bezoeken mijn broer voor tien dagen.  De opvang van de kinderen tijdens mijn avonddiensten wordt verdeeld over de andere oma en de echtgenoot die zijn agenda moest bijwerken.  Hopelijk genieten ze van hun tripje.  Jaloersheid is mij niet bekend maar ik moet nu wel toegeven dat het gemis doorkomt.  Ik zag mijn schoonzus al 15 maanden niet meer, mijn broer zag ik het laatst in juli.  In mei komen ze gelukkig naar België.
 • Gelopen: Jawel, na het hele rug-debacle ben ik sinds deze week weer rustig aan beginnen lopen.  Eerst 2 km, gisteren ging ik voor 4 km.  My god wat heb ik het gemist.  Zalig toch om buiten te zijn.
 • Geweightwatched:  ge-WAT?? Jawel, ik volg vooral mijn liefste in zijn strijd tegen de kilo’s maar zelf heb ik er ook deugd van om meer op mijn eten te letten, zeker nu het lopen even op een laag pitje staat.  Ik weet wel dat ik een grote snoeper ben en ik kan eten als een vent.  Letterlijk.  Wij eten even veel.  Zo’n all-you-can-eat-buffet: daag mij niet uit!  Nu ik zie wat ik -volgens de weightwatchersmensen- maar nodig heb om de dag door te komen besef ik wel dat ik echt teveel at.  Twee volle borden middagmaal, in feite heb ik met één genoeg, maar als er nog plaats was voor één, dan ging er nog één in.  Het doet er ook veel aan dat mijn tanden nog steeds niet in orde zijn, want ik eet veel trager en alles gaat in kleinere stukken waardoor ik toch rapper een voldaan gevoel heb.  Gestart op 17 januari met als resultaat op 1 februari: -3kg en geen dag honger gehad.  Ik doe nog even verder.
 • Gepoetst: de badkamerkast.  Alles krijgt regelmatig een wreef bij ons, maar zo de binnenkant van de badkamerkast, dat wordt wel eens vergeten.  Blijkbaar bezit ik oorringenimg_20170201_133725.jpg

Ok, je moet niet bij mij zijn om het groot goud te komen stelen, de meeste dingen komen uit de H&M of andere ketens.  Maar er is blijkbaar een tijd geweest dat ik regelmatig oorringen droeg.  Twee kinderen met grijpgrage handjes later zijn de gaatjes in mijn oren gewoon toegegroeid.  In het andere kastje is mijn lief zijn baardliefde serieuze proporties aan het aannemen

img_20170201_132840.jpg

 • Gekeken: naar de digitale TV.  Jawel, vanaf deze week kijk ik weer naar een aantal programma’s op TV, hoe minder brains ik ervoor nodig heb hoe beter.  Starten met Blind Getrouwd, overgaan naar Mijn Pop-Up Restaurant en vanavond -oh yes- Temptation Island.  Are you ready?  I sure am!  (en niet te vergeten: De Mol volgende week)

img_20170130_213918.jpg

 • Gegeten: met het weightwatchen vooral: veeeeeel fruit en groenten, serieus, ik moet er keiveel pipi van doen.  Het ene gerecht dat ik uit mijn onervaren mouw schud al beter dan het andere.  Zo gooide ik een portie  van een groenteschotel regelrecht in het compostvat omdat het absoluut geen beetje smaak had!  Ik ben sowieso geen grote groentefanaat wat het opletten wel bemoeilijkt, maar ik compenseer met extra fruit. Bij de Griek waar we vorig weekend een afspraak hadden kun je echter zo lekker eten dat punten tellen echt zonde is, dus neen, dan even niet. Ja, je voelt het al komen: ik suck in diëten.

img_20170201_134407.jpg

 • Gekocht: “Daar komen de vliegen” de nieuwe roman van David Pefko.  Als mensen mij om een boekentip vragen  (dat gebeurt eigenlijk nooit, dus ik weet niet waarom ik dat schrijf) dan vergeet ik altijd om “Het Voorseizoen” te noemen.  Nochtans vind ik het één van de beste boeken die ik ooit las.  Pefko won er 2012 de Gouden Boekenuil mee, dat zegt ook al iets denk ik.  Toen ik twee weken geleden naar Boekenhuis Theoria trok op mijn vrije middag was het nog niet uitgekomen, maar gewoon daar zijn, in die boekhandel.  Rondsnuffelen.  Op mijn gemak neuzen tussen de boeken, draaien aan het kaartjesrek en zwijmelen in het geweldige interieur van het nieuwe pand: topmiddag!

img_20170117_121246.jpg

en neen, ik heb geen notitieboekjes gekocht.  Al moet ik zeggen dat het wel serieus jeukte.

20 reacties

 1. Haha, ‘blijkbaar bezit ik oorbellen’. Zoiets zou mij ook wel kunnen overkomen. Een lade opentrekken en denken ‘tiens, is dat van mij?’. Ik heb ook even gepipet naar Blind Getrouwd, zo zottekes! En de Mol, laat maar komen!!

 2. Ik heb massa’s oorbellen, voel me naakt als ik er geen aan heb, meestal erg bescheiden dingen, maaaaar…dat lief klein kleinkind van ons heeft er ook al eentje uitgetrokken, ik heb net niet gegild! 😀😀

 3. Is Theoria verhuisd ?
  Anyway, dat met die geheugensteuntjes overkomt me ook vaak. dan had ik een prachtige zin bedacht, maar op het ogenblik dat ik dan voor de PC geraakte was die helemùaal (inclusief onderwerp) foetsie.
  Temptation Island ? Echt ?

  1. ja ze zitten nu op het Casinoplein.
   Echt temptation island is een no-brainer. Ik zet dat op als ik ’s avonds alleen thuis ben, en ik lig strike met hoe het gemanipuleerd wordt om beter te verkopen, tegelijkertijd doe ik ook andere dingen die tijd opslorpen (internet, smartphone,…) Guilty pleasure

 4. Gaatjes in oren groeien niet toe hoor. Ik heb zeker 15 jaar lang geen oorbellen gedragen, maar nu al een tijd weer wel, dus gewoon eens opnieuw proberen doorsteken. Kan wat pijn doen in het begin, maar dat komt goed.
  Temptation Island : NEEEEE! Ze zouden me veel geld mogen toegeven om dat te bekijken! Blind getrouwd dan weer wel alhoewel ik de eerste aflevering uiteraard al heb gemist, waardoor ik al helemaal niet mee ben 😦

 5. Als je drie kilo kwijtspeelt op een paar weken tijd ben je geen dieetsucker! Ik eet trouwens heel graag groenten maar dan weer absoluut geen fruit.
  NM staat in mijn notitieboekjes voor namiddag …

 6. Ik moet dus erg dringend eens naar Theoria, de nieuwe versie, ben erg benieuwd. Ik geraak er maar niet… en ’t is op tien minuten van hier, tsss.
  Ha, ‘k heb ook gekeken naar Blind getrouwd, d’er zit toch volgens mij al een potentieel goed koppel in, ik ben eens benieuwd. Temptation Island, hmm, misschien, maar mijn lief zal weer met zijn ogen draaien, vrees ik.

 7. Waah, Temptation Island! De max als ge in de zetel kunt zitten terwijl vier pubers daar hun ongezouten commentaren op los laten 🙂 . Ja hoor, very guilty pleasure. Maar ik heb wel een boek op schoot, zodat ik altijd kan doen alsof ik niet kijk 😀

 8. Fijne tv-tip voor aanstaande donderdag: Hotel Römantiek (VIER). Blijkbaar zeer de moeite. (Vernam ik van iemand die eraan heeft meegewerkt.)

  NM, zeg je? Dat staat voor NaaktModel, vaneigens. Hoe kon je dát nou vergeten! (Ik kijk alvast uit naar het betreffende logje en de bijhorende foto’s, haha.)

 9. Oh, dat ziet er een toffe boekenwinkel uit! Kan daar ook zo van genieten om rond te snuffelen tussen de boeken, kaartjes en notitieboekjes, zalig!
  Kan mij inbeelden dat het pikt als je je broer maar zo weinig ziet! Ik zie de mijne al maar om de 2 maand ongeveer en ik vind dat al superlang. En dan horen we elkaar nog keivaak via skype enzo, wat bij jullie waarschijnlijk ook al niet zo evident is.

 10. Ik heb hem gekregen, de nieuwe Pefko. Ligt op de to read-stapel 🙂
  en ik kijk ook uit naar de Mol. Ik zat er vorig jaar keihard naast! zou ik dit jaar even slecht zijn?

 11. Ik ben ook gek op notitieboekjes. Ik heb er alleen al zo veel dat ik niet zou weten wanneer ik alles eens volgeschreven kan hebben. 😛 Toch blijft het leuk om te kopen

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s