img_20160412_164002.jpg

Mijn lief en ik zijn op 22 april VANDAAG 10 jaar samen.  Hoera voor ons!  Het is nooit echt een wiebelig parcours geweest maar meestal smooth sailing.  Ik weet dat ik te weinig moeite doe voor hem, dat zegt hij ook letterlijk, shame on me, toch blijft hij aan mijn zijde.  Ik heb mezelf voorgenomen om eraan te werken.  En ja, ik weet dat ik dat nog heel vaak ga mogen horen in de komende maanden, want ik ben niet de zeemzoete echtgenote, niet het meest romantische  lief en ik ben al zeker niet diegene die elke maand met verrassingen komt opdraven.  Toch wil ik deze 10 jaar in de verf zetten en doen wat ik het liefste doe: erover schrijven.  Bij deze het laatste postje in een reeks van 10.  Tien stukjes over onze relatie en mijn man en wat ik er zo geweldig aan vind.img_20160412_171749.jpg

#10 We maken een fantastisch team

In de opvoeding van onze zonen, in ons huishouden, ons sociaal leven, gewoon in alles wat we doen: alles verloopt eigenlijk vlot.  En ja, we foeteren wel eens als de ander moet gaan werken tijdens het weekend of als de ene gaat gaan repeteren op een zonnige zondagavond, maar zo gaat het nu eenmaal en we leggen ons uiteindelijk neer bij de situatie zoals ze is.  Het heeft geen zin om je compleet druk te maken in de dingen.  We kozen voor een bepaalde levensstijl, voor een beroep met flexibele uren, voor hobby’s waarbij je op andere mensen moet rekenen.  Dan is het kwestie van afspraken maken.  En neen, wij zijn niet perfect.  Ook wij maken ruzie en ergeren ons wel eens aan elkaar.  Maar meestal is het gewoon gezellig onder ons twee en moet daar niet eens een sfeer voor geschept worden, het gaat vanzelf.  De uitspraak “There’s no I in TEAM” is er ééntje die echt bij dit postje past.  In ons geval: “There’s nog I in US” Wij twee, wij vier, wij zijn een team.  De tien postjes in de  #teamten-reeks hebben me niet alleen doen stilstaan bij wat we hebben, maar ik besef ten volle dat het helemaal niet vanzelfsprekend is.  Dat veel mensen niet kunnen ervaren wat wij hebben.”Gelukkig zijn met iemand” is niet normaal maar juist heel speciaal…en dat moet ik koesteren.  Liefste lief: bedankt voor tien gelukkige jaren, op naar de volgende tien!

Gisterenavond kwam hij thuis met een geweldig geschenk.  Hij liet een schilderij maken door mijn vriendin Roselinde.  De tekst die erop staat is persoonlijk maar zo waar….

img_20160422_084255.jpg

 

Love is building

(website kunstenares: http://www.roselindekino.be)

 

 

 

 

36 reacties

 1. Gefeliciteerd! En zo’n mooie reeks, echt, hartjes!
  (En volgens mij ‘ken’ ik Roselinde ook. Kan dat zijn dat zij al heeft tentoon gesteld op Buren Bij Kunstenaars? Ik denk dat mijn tante haar ook kent!)

 2. Hiep hiep hoera voor Liese en Pieter! Die 10 jaar zijn zooooooo gevlogen! Man man! waar is de tijd, in je gezellig appartementje in Poperinge! 😉
  We hadden ongeveer tegelijk een lief! Joepie!!! Gelukkig maakte die van mij het uit en bleef jouw liefde duren… al 10 jaar! Nog 10-tallen jaren erbij gewenst! Viert da maar goed wè! Of we drinken er volgende week één (of een paar) opt flodderweekend!
  SMAK SMAK voor jou!
  PIEPER PIEPER voor Pieter! (ha! da rijmt! bijna!)

 3. Dikke proficiat!!
  Ik heb de hele reeks met veel ontroering, lachen en een heeeeel klein beetje jaloezie 😉 gelezen. Jullie zijn fantastisch koppel!!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s