Op de blogcocktail had ik het erover met Renilde en Bert: hoe het zit met de Bullet Journal?  Ewelja.  Ik heb hem nog.  Beter nog: ik gebruik hem zelfs nog :).  Annelies lijkt niet echt overtuigd maar ik blijf het een handige tool vinden om overzicht te bewaren in mijn week.

IMG_20170906_211743

Het is nu al het tweede schriftje dat ik volkrabbel met allerhande afspraken, to-do-lijstjes, blogideetjes etc.  De volgende ligt al ongeduldig op mij te wachten, want dat is echt een pareltje:

IMG_20170826_075500

Oh, mijn eerste gepersonaliseerde Moleskine.  Ik doe een Mister Burns -yeeeezz-ken want het is echt een schoontje.

mister burns

(Merci keppetje hiervoor).  Mijn liefde voor notitieboekjes is alom gekend, misschien moet ik maar eens een blogpostje gewoon met de hand uitschrijven in één van die boekjes en hier publiceren.  Of zoals het geweldige Satiregram op Instagram, op een post-it.

De items die ik gebruik in mijn BuJo zijn ongewijzigd sinds mijn vorige review.  En ja, ik sukkel nog altijd met hetzelfde verhaal: ik kijk er te weinig in overdag zodat ik toch nog dingen durf te vergeten, ook al schreef ik ze effectief op.  Ik heb dan ook geen gestructureerd leven qua werkuren waardoor ik geen vaste uren heb om bepaalde dingen te doen, zoals daar zou kunnen zijn: mijn BuJo weer ter hand nemen.  Ik sleep hem ook niet mee, net zoals ik dat nooit met mijn agenda doe.

IMG_20170926_114726

En laat ik in 2018 de agenda volledig varen?  Daar ben ik nog altijd niet klaar voor, ik moet een overzicht kunnen blijven bewaren voor een half jaar ver in functie van werkende weekends en dergelijke.  Momenteel heb ik nog geen goesting om dit ook in mijn BuJo te noteren.  Ik blijf het dus combineren met een papieren agenda, maar gelukkig krijg ik daar geen slagen voor, want hoe je een Bullet Journal gebruikt, dat is nu toch eens volledig uw eigen gedacht.  Niewaar?

 

9 reacties

  1. Ik gebruik ‘m niet echt actief.. enkel om mijn planning in te maken. En hier en daar ideetjes enzo. Maar het principe van het plannen heb ik wel overgenomen. In combinatie met de google calendar, dat werkt echt goed voor mij. Ik heb dan ook iets nodig dat ik altijd bij de hand heb.

  2. Ik ben één van die mensen die een Bullet Journal bijhoudt als herinneringsdagboek in plaats van als planner. De boeken die ik las, de dingen die ik deed, maandmenu’s, de blogposts die verschenen, … Het lijkt me gewoon super leuk om daar nadien doorheen te bladeren en herinneringen op te halen. Aan het einde van een jaar maak ik ook nog wat terugblik-lijstjes. Leuke cadeautjes, kringloopvondsten, dingen die ik voor het eerst deed, ontdekkingen, waar ik naar toe ging, …

    Niet echt waarvoor het bedoeld is maar het werkt wel voor mij. Verder heb ik nog steeds een blog-agenda en een gewone. Naast een massa notitieboekjes waar ik nog wat andere zaken in neerpen. Net als jij heb ik daar echt een zwak voor én ze maken het ons ook wel héél moeilijk met al die prachtige notitieboekjes die in de winkelrekken liggen.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s