Het blijkt waar wat ze me altijd zeiden. Het wordt inderdaad gemakkelijker als ze wat ouder zijn.  Ze hadden potverdikke gelijk!  Mijn kleintje wordt drie vandaag.  De peuterpuberteit begint een beetje af te vlakken en ik heb een blijer kindje.  Eéntje dat niet bij elke stap de grond moet ondersnotteren van frustratie.  Een kindje dat al een beetje reden begrijpt.  Ik zeg wel: een beetje.  Met Linus is het nog altijd soms dansen op een slappe koord maar die hevige pieken die ik de voorbije jaren beschreef zijn wat verminderd.  De peutergesprekjes die we soms voeren bij het intukken in bed beginnen echt heel interessant te worden.  Hij blijft regelmatig vragen wanneer het nu eindelijk Pasen is.  “Maar ik ga geen chocolade meer eten hoor”.  Yeah right.

IMG_0116

“Het lijkt wel alsof het al veel langer is dat Linus bij ons is” zei Pieter vorige week.  Ik kon alleen maar bevestigen omdat ik krak hetzelfde gevoel heb.  Soms moet ik zo eens wild met mijn hoofd schudden: ik ben een moeder van twee kinderen!  Ik kan me nog wel voor de geest halen hoe het was zonder kinderen maar dat gevoel is toch al sterk vervaagd.  Ze nemen dagelijks zoveel van mijn hart en mijn gedachten in die twee rakkers.

img_2489

Tegelijk voel ik wel een heel sterk verschil van één naar twee kinderen.  Het doet hen beiden goed dat ze een broer hebben.  Iemand zei me laatst: “Jouw kinderen maken niet veel ruzie zeker?”  I almost died laughing.  Constant.  Gewoon constant is er ruzie.  Maar dat hoort bij het opgroeien.  Conflicten zijn er om te leren hanteren, hoe moeilijk het ook soms is om een legoventje aan elkaar af te staan.  Hoe fel mijn haar er grijzer van wordt. Tegelijk merk ik dat het serious business is in het beschermen van elkaar.  De broers schermen voor elkaar!  Zelfs de vriendjes van de grote broer beschermen de kleinste.

IMG_0128

Uiteraard vierden we voluit want elke reden om taart te eten moeten we aangrijpen en als een verjaardag dat niet meer is, wat dan wel!?

img_2931
Iemand was redelijk excited….
img_2935
In het team van de “Happy Birthday”-letters was het blijkbaar maandag….
img_2897
Meter zorgde er alvast voor dat we binnenkort weer verse eitjes kunnen smullen!

We hebben drie intense maar bijzonder mooie jaren achter de rug.  Wat volgt is een groot vraagstuk dat ik heel graag wens op te lossen.

Happy birthday Linus Cool Dude! 

We are so lucky to have you!

IMG_0079

 

12 reacties

  1. Wat was hij nog klein, lijkt pas gisteren dat we jullie bezochten :-).
    Een dikke proficiat en geloof me, we gaan nog meer gelijk krijgen! 🙂

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s