Wat is jouw “moment de luxe”?

Net op dit moment. Het middagmaal is opgeruimd, de kinderen krijgen schermtijd en ik heb verse koffie, mijn laptop en rust. De achterdeur staat open voor wat verse lucht en de zon speelt een schaduwspel op mijn tafellaken.

Wat ligt er altijd op je nachtkastje?

Ik heb geen nachtkastje, wel improviseerde ik vanuit een plastic legodoos iets om mijn klokradio op te zetten. Naast mijn bed ligt er altijd één of meerdere boeken (momenteel: “Oker” van Ellen Verstrepen), een doos papieren zakdoeken (die ik eerst als “tissues” had benoemd, maar niemand zegt dat toch?) een dopperfles met vers water, labello, neusspray, muggenspray en als ik slaap: mijn smartphone ondersteboven en op stil.

Hoe lang sta je ’s ochtends voor de spiegel?

Nooit lang genoeg. Ik zou best wel wat tijd kunnen inplannen om make-up aan te brengen maar ik ben te lui dus ga ik meestal blanco op pad.

Van welke slechte gewoonte geraak je niet af?

Bibliotheekboetes. Het is alsof de maand mij telkens voorbijsteekt. Zelfs de “verleng tijdig uw boeken”-mails van de bib lijk ik niet in mij op te nemen. Het wordt pas echt schaamtelijk bij de tweede aanmaningsbrief die ik voor mijn echtgenoot altijd wegmoffel in de papierbak.

Wat is je favoriete feelgoodfood?

De paarse doritos, Bugles met kruidenkaas, witte chocoladefiguurtjes van den Aldi gevuld met praliné.

Wat geeft je energie?

Gefocust werken en daarna een lange wandeling met een podcast in mijn oren. Een goed één-op-één-gesprek.

Waarvoor zou je graag herinnerd worden?

Als iemand die er was voor je, ook als je me niet nodig had.

Wat is de soundtrack van je leven?

Hier heb ik absoluut geen idee van. Mijn favoriete nummer dan maar? “One day like this” van Elbow.

Wat is het eerste dat je ’s morgens doet?

De verleiding van mijn smartphone trachten te weerstaan. Lukt nooit trouwens.

Welke hype vind je totaal overroepen?

Aangezien ik op geen hype kan komen heb ik er weinig last van.

Wat was je laatste activiteit op sociale media?

Scrollen door mijn Instagramfeed. En straks: mijn bio updaten met deze blogpost.

Welk talent zou je graag bezitten?

Ik ervaar bijna geen jaloezie op talenten. Wat ik wel graag zou kunnen: alles geven zonder remmingen. Iets in mij houdt me altijd tegen.

Op welk lichaamsdeel ben je stiekem het meest trots?

Als ik het zeg is het niet meer stiekem toch?

Waaraan heb je onlangs teveel geld uitgegeven?

Sint-cadeau’s. De kinderen krijgen één keer per jaar een mooi stuk speelgoed van ons en dan kijk ik eens niet op een frank. Maar uiteraard ga ik eerst alle webshops afspeuren om te zien waar het goedkoopste is! Eens een krempekloot, altijd…

Wat neem je mee naar een onbewoond eiland?

Wat neem ik mee? Wanneer mag ik vertrekken ja!!?

Welke geur maakt je nostalgisch?

Kinderparfum van Oilily, het doet me terugdenken aan mijn kindertijd waarin ik een tijdje obsessief alles van dat merk spaarde. Ik was er compleet gek op maar om budgettaire redenen waren ze begeerd goed. In die winkels gaven ze ook altijd heel felgekleurde grote magazines mee, ik verslond ze en sneed ze aan flarden zoals mijn kinderen nu doen met hun speelgoedboekjes.

Wanneer heb je voor het laatste gehuild?

Vorige week toen ik me in een incapabele moeder vond.

Waarvoor ben je altijd in de mood?

Een wandeling in de natuur. Mijn zestienjarige zelf lacht me keihard uit nu.

Wat is het beste advies dat je ooit hebt gekregen?

“Mommy knows best” toen ik pas bevallen was van mijn oudste zoon. Nogal ironisch als je mijn antwoord op de huilvraag bekijkt.

Wanneer ging je voor het laatst op de weegschaal staan?

Vanmorgen. Zoals elke ochtend. En jij?

Inspiratie: “Vragenvuur”. Wekelijks op post in het weekendmagazine van De Morgen.

8 reacties

  1. Bibliotheekboetes: hehe, ik lees bijna niet en toch heb ik ze ook. Belachelijk gewoon. 🙂
    Een krempekloot? Wat the fuck is me dadde? 😉
    Ik ook. Ik sta elke morgen op de weegschaal. Helemaal naakt (inclusief het lichaamsdeel waar ik stiekem het meest trots op ben) om de laatste grammetjes eraf te krijgen.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s