Aijh, het zit er bijna op voor mij.  Maandag ga ik er weer tegenaan.  Ik bracht de laatste week echter niet truntend door.

Maandag

aka de dag dat ik 33 werd.  We aten uiteraard spaghetti ’s avonds, op mijn verjaardag kies ik mijn lievelingsgerecht.  Vooraf gegaan door een Gin&Tonic.  Althans, dat was de bedoeling, mijn lief had echter het verkeerde Tonicwater gekocht.  Een glas witte wijn dan maar.  En een chipekeChipekes zijn altijd een goed idee.

Dinsdag

wpid-wp-1440686062852.jpeg

Op Verbeelding las ik een recept voor een simpel maar smakelijk gerechtje.  Mijn zoon was er helemaal verknocht aan, ik moest schermen voor de portie die ik voor zijn vader aan de kant hield of hij smulde die ook op.

In de namiddag had ik een afspraak bij Kind en Gezin.  Achteraf zag Linus er zo uit:

wpid-wp-1440742496682.jpeg
Ik ben niet teerhartig maar als ik een plakkertje zie op die babybilletjes…oh!

’s Avonds ging mijn lief naar een vergadering.  Het regende katten en honden.  Toen patatje en kleine pudding in bed zaten speelde ik mediacentertje.  Moest ik het bij een ander zien, ik lachte ze vierkant uit.  Met de laptop op schoot, de iPad in de buurt, mijn gsm ergens onder mij en de televisie aan.  Zo zit ik in de zetel als hij er niet bij is.  Ik lees blogs, ik scroll instagram, kijk “Vind je lief” op de tv en ik whatsapp met wie tijd heeft.  Het is een getuut alom, maar ik vul graag mijn avond zo.  Al hou ik het romantisch en steek ik er een kaarsje bij aan.

wpid-wp-1440686292313.jpeg
…een rommelmarktbuit trouwens…

Woensdag

Na mijn mama-Ilja-dagje van vorige week werd het ook tijd om de grootste man in mijn leven eens voor mij alleen te hebben.  We trokken onder ons tweetjes naar Sluis waar we startten met een Gin&Tonic (subiet krijg ik nog een alcoholprobleem) in een plekje waar het vooral heel gezellig zitten is.

wpid-wp-1440777131385.jpeg
Het lijkt alsof ik een wreedaardig litteken op mijn voorhoofd heb lopen…

De scampi’s smaakten voortreffelijk en na het shoppen keerden we gewoon daar terug voor onze koffie.  Ik was er de vorige keer al helemaal verliefd op geworden en nu wakkerde de vlam alweer aan: hun servies!  Oogverblindend.  Had ik nog geen man, ik trouwde met dat servies.

wpid-wp-1440686834721.jpeg
Het was iets verderop te koop in een winkeltje. Alleen jammer dat het ook oogverblindend duur was. (’t Zou een kostelijk huwelijk zijn)

Na mijn verjaardag heb ik besloten om het komende jaar meer kaartjes te versturen.  Ik sloeg meteen mijn voorraad in bij Hema.  Met een zwak voor notitieboekjes kon ik het weer niet laten om er ééntje mee te doen.  Kun je eigenlijk ooit genoeg notitieboekjes hebben?

wpid-wp-1440687357191.jpeg

Donderdag

Las ik ’s morgens in de krant eindelijk goed nieuws: Christophe komt terug. -haaahhhh-zucht van verlichting- Ik erger me de laatste tijd enorm aan Studio Brussel!  Er wordt vaak irritante of ronduit slechte muziek gedraaid en de presentatie op de ochtendshow doet me meer aan De Grote Chiro-show denken. Toch kan ik nog steeds heel blij zijn om de zoet gevoisde stem van Christophe “Lambi Bambi”.

wpid-wp-1440686445905.jpeg
Toch één van de betere presentatoren op de radio. Was ik al niet getrouwd…ja…je weet het wel.

Volgens de gazet zijn er ook al 1000 mensen ingeschreven voor de Ieper Trail op 18 oktober.

wpid-wp-1440687044095.jpeg

Linus had een wenvoormiddag in de crèche en Ilja ging ook naar de opvang.  Voor het eerst was ik een voormiddag alleen thuis en kinderloos.  Het was mighty silent in huis en ik profiteerde ervan om te gaan lopen.

wpid-wp-1440687476238.jpeg
als ik bij die Ieper Trail nog enigszins toonbaar over de meet wil komen kan ik maar beter een beetje trainen. Wie komt supporteren?

Vrijdag

Vandaag was ik alweer een halve dag kinderloos.  Ik profiteerde er deze keer van om te gaan shoppen.  Eens zonder buggy of zonder kleuter aan de hand, het deed vreemd om in mijn wagen te stappen zonder dat ik eerst twee andere gordels moet vastklikken (of ’t is te zeggen: één vastklikken en één checken of hij vastzit).  Ik had nog een bon van Berca, wat bleek…daar is niet zoveel te vinden dat op iets trekt.  De juf van Ilja had gevraagd om ouderwetse turnpantoffels te kopen.

Meer oldskool dan dit geraakt het niet zeker?
Meer oldskool dan dit geraakt het niet zeker?

Ilja kwam na 16u thuis met deze badge op zijn trui:

wpid-wp-1440773829611.jpeg

Linus stelt het goed in de crèche, hij kwam ook goedgezind thuis.  Als ik hem even later op de mat laat spelen zie ik hem ineens dit doen:

wpid-wp-1440776039275.jpeg

…van ruglig naar buiklig draaien…say what? Ik schrok mij een accident dat hij dit al kan.  Bij nader checken op het wijze internet blijkt dat heel normaal te zijn voor zijn leeftijd.  Ik ben gewoon vergeten hoe dat allemaal gaat en wanneer het gebeurt!

En deze avond sluit ik nog af met een uitje met mijn vriendin die volgende week ook weer aan de slag mag!

31 reacties

 1. Dat leek me een goed gevulde week :). Veel succes maandag! En ik ben blij dat ik niet de enige ben die zich ergerde aan StuBru. Ik switchte zelfs geregeld naar mnm en dat zegt al genoeg 😉

 2. Dit is echt grappig, ik was ook direct verliefd op dat servies toen we in Sluis waren, maar heb het toen nergens gevonden.. 🙂 veel werkplezier!

   1. Ja, maar we hebben toen niet echt gevraagd waar het vandaan kwam, we trekken geregeld wel eens een paar uurtjes naar Sluis en Groede enzo 🙂

 3. Spaghetti is ook mijn favoriete gerecht… vorige week at ik het 3x in de week 😉
  O jeetje… turnpantoffels… tja, hopelijk passen die van vorig schooljaar nog…
  Succes maandag!!

 4. Ik ben af en toe vrijwilliger voor K&G en ik aanhoor ook altijd het geschreeuw van de babytjes die een prik moeten krijgen. Al zijn het mijn kinderen niet, ik hoor dat niet graag !
  Fijn dat jullie als koppel nog wat tijd konden maken voor mekaar ! Ik ben dat vroeger ‘onderweg’ vergeten en op de duur ben je alleen nog ouder en geen partner meer …

 5. Goed gevulde week zo te lezen! Groot gelijk dat je niet getrunt hebt 🙂 Hier is het ook mediacenter hoor als de man s avonds niet thuis is! En dat servies is inderdaad fantastisch!!!

 6. De schriftjes in de Hema kan ik ook nooit laten liggen. Maar langs de andere kant, nooit genoeg schriftjes! Kaartjes sturen doe ik ook meer dan vroeger, leuk om er te krijgen maar ook leuk om ze te versturen.

 7. Ik eet ook het liefst van al spaghetti op mijn verjaardag 🙂
  Ik sprong ook een gat in de lucht toen ik hoorde dat Lambi Bambi terugkomt… Ik hoor die zo graag en ik zou stiekem ook wel met hem willen trouwen. We gaan er nog om moeten vechten 😉
  Veel succes morgen, ik denk aan jou!
  X

 8. Leuk om lezen 🙂 en ik merk precies heel wat gelijkenissen tussen ons (behalve dan de gin-tonic ;)). Dezelfde leeftijd, een chipeke is inderdaad altijd een goed idee, liefde voor mooie servieskes en ik zit gewoon op dezelfde manier in de zetel als ik ’s avonds alleen ben, haha!

 9. Haha, ik heb hier vanavond fishsticks met worteltjes op het menu staan. Was al helemaal vergeten dat ik dat ooit bij Kathleen gelezen heb, maar onbewust is het gisteren in de winkel precies toch komen bovendrijven 🙂

  Leuk, jullie dineetje met twee! Gin&Tonic heb ik nu nog altijd niet uitgeprobeerd, al heb ik deze zomermaanden soms ook wel het gevoel gehad dat ik een alcoholprobleem begon te krijgen met soms tot 2 cocktails per week en dat voor iemand die vroeger er max. 2 op een jaar dronk ofzo 🙂

  En euh, goed te zien dat Ilja de belangrijkste levenslessen meekrijgt op school 😉

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s