Ik ben nog een beetje zoekende in mijn nieuwe functie op het werk.  Vooral het opmaken van de dienstroosters is een hele puzzel.  Deze week deed ik al wat voorbereidend werk.

wpid-img_20151015_214541.jpg
De post-it-fabriek verdient goed aan mij!

wpid-img_20151015_205743.jpg

Ik ben nog een grote voorstander van het werken op papier.  Het spreekt nog net iets meer dan de eeuwige computer.  Omdat we elkaar weinig zien wordt er veel schriftelijk gecommuniceerd met elkaar.  Ik kan ook meteen zeggen wie er tot mij “spreekt” omdat ik vlug handschriften herken.

wpid-img_20151014_143513.jpg Nog vlug een “deskie” alvorens ik weer voor enkele uurtjes vanalles door elkaar doe: uurroosters voorbereiden, emails beantwoorden, telefoons opnemen, praktische zaken regelen, teamvergadering voorbereiden, delegeren van taken die ik zelf niet kan uitvoeren en daarna als de bewoners thuiskomen: opvoedster/begeleidster zijn tot de avond valt.  Al sinds Ilja er is werk ik 4/5e.  Dat komt erop neer dat ik nog steeds heel veel op mijn ouders moet rekenen om de avonden te overbruggen.  Ik werk gemiddeld 3 avonden per week minimum tot 19u45, soms tot 22u. En jawel, ik heb een man die voor de kinderen zorgt op die avonden.  Hij werkt fulltime, maar heeft ook soms avondafspraken die hij niet altijd kan afstemmen op mijn avonduurrooster, al doen we goed ons best.  Dus de grootouders kennen het reilen en zeilen van onze avondsituatie al heel goed.  Waarvoor dank.  Zonder hen zou het ècht niet lukken om onze job uit te voeren.

Verder deze week -naast een beetje extra uren op het werk – waren er nog volgende foto’s:

wpid-img_20151015_203010.jpg
Het uitzicht als ik ’s morgens op het werk ben!
Ik begon te lezen in mijn broers' boek dat vorig week uitkwam. Ik lees nooit overdag, maar voor dit boek maak ik graag een uitzondering!
Ik begon te lezen in mijn broers’ boek dat vorig week uitkwam. Ik lees nooit overdag, maar voor dit boek maak ik graag een uitzondering!
Ik won een bon bij Sofie van Sofinesse! Yey!
Ik won een bon bij Sofie van Sofinesse! Yey! Merci Sofie, merci!

En verder is er morgen een receptie voor een huwelijk en zondag de Ieper Trail.  Oeioei, en ik heb de hele week niet kunnen lopen, als dat maar goed komt!

21 reacties

 1. Da’s nog veel drie zo een avonden. Maja die shiften zitten anders in elkaar dan bii ons e.. Succes met de planning 😉

 2. Vroeger werkte ik elke donderdagavond tot 20u. Nu heb ik geen avondshift meer en dat is ook wel fijn. Ik dacht dat ik mijn vrije dinsdagnamiddag heel erg hard ging missen maar alles went …

 3. Ik twijfelde eventjes toen ik je ‘uitzicht vanop het werk’ zag… Even dacht ik dat je ergens IN de vestingen werkte… Toen had ik plots door dat er ook een achterkant aan de Menenpoort is 🙂
  En ja, hoera voor oma’s en opa’s!

 4. Ieper! Moh gij!

  Ik begin toch meer te digitaliseren, of ik pretendeer dat te doen want mijn bureau is een papierberg (ook hier verdient de post-it fabriek schoon werk, maar elke centimeter kladpapier wordt ook met veel plezier een tweede leven gegeven). Mijn virtuele hulpmiddeltjes: Office Timeline, Project en Evernote.

  1. al “mijn” papieren gaan telkens weer aan de kant, dus ik probeer zoveel mogelijk op één plek te centraliseren: een schrift en sticky notes

 5. Kan je eens iets meer vertellen over het boek van je broer? Want het intrigeert me wel.
  Misschien deed je dat al wel eens op je blog, maar dat is me ontgaan.
  Mooie ‘deskie’, overigens.

 6. Succes vandaag!
  Het zou juist beter zijn om de week voor een wedstrijd niet te lopen, om je lichaam op krachten te laten komen… Gij gaat dat goed doen!

 7. Hihi, een deskie 🙂

  Hoe is de wedstrijd gegaan gisteren?

  En ben ook wel benieuwd naar die blogpost over het boek van je broer; het staat alleszins al op het “België to do”-lijstje om het eens te bekijken / kopen 🙂

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s