• In de ene winkel horen dat iets totaal uit de mode is en “ze eens langsachter zal moeten gaan kijken of ze er nog hebben!”  (duidelijk geen fashionqueen ik!)  en in de andere winkel een volledig rek vinden – inclusief je eigen maat!
 • Dat gevoel dat je hebt, als je iets in je vuilnisbak gooit, en je hoeft niet te proppen.  Het valt gewoon netjes in het vuilnisbakzakje zonder meer. Extra credits als je nog een “tonk” hoort bij een superlege vuilbak.
 • Het moment dat je de afwasmachine gaat ledigen.  Je denkt “ik begin er gewoon aan”.  En wat blijkt?  Op de één of andere bizarre manier had je dat al gedaan.  Waarschijnlijk terwijl je met je hoofd ergens anders zat.  Of bestaat dat parallel universe toch?
 • Het eind van de maand, je opent je online banking en klikt met een verwrongen gezicht richting zichtrekening.  En hey, het valt precies nog goed mee deze maand.  Extra credits voor onverwachte stortingen.
 • Een zakje zoeken in je Marie-Kondo-zakken-zak.  Te groot, te klein, te plastic, te papier, te mooi om weg te geven….en dan uiteindelijk: een perfect zakje vinden.  Qua maat, qua uitvoering.  Perfect.  img_20160614_080850.jpg
 • Een beetje moeten rushen om op tijd je kinderen te kunnen ophalen in hun opvang.  Beslissen om een langere route te nemen om zo een heikel kruispunt te vermijden en onderweg beseffen dat je de juiste keuze hebt gemaakt.  Mooi, rustig kunnen doorsjeezen en netjes op tijd arriveren.
 • In een vers notitieboekje beginnen.  In dit geval het notitieboekje tot een hoger niveau tillen en effectief met een Bullet Journal starten.  Thuiskomen nadat je een andere papierlover tegenkwam tussen de rekken bij Hema, dat verhaal doen en dan niet uitgelachen worden door je echtgenoot.  Want eigenlijk heb je nog maar eens een boekje gekocht.  img_20160623_134720.jpg
 • ’s Avonds nog een kuisuitspatting krijgen en beginnen poetsen.  De volgende ochtend beneden komen op blote voeten en zien dat het nog heel eventjes proper is.  Dat je lekker kan doorwandelen zonder dat er een stukje boterham aan je hiel plakt, je hoeft geen dinosaurus te ontwijken en er wentelt geen babykousje onder de chauffage.  Ja, dat uurtje is goud waard.

 

21 reacties

 1. Euhm, ik ga een keer een hele domme vraag stellen. Sorry hé. Maar in de tijd dat je Donderdag 23/06/16 en al de versieringskes en al de bulletpoints had geschreven, had je toch ook al lang de kapper kunnen bellen en bankzaken kunnen doen?
  Ik zal dat wellicht hélemaal verkeerd zien.
  Ik zie ook wel dat je een grandioos mooi handschrift hebt, da’s misschien de reden dat ik niet zo’n boekjes heb omdat die na een tijdje gewoon niet meer leesbaar zijn… En omdat ik tegenwoordig een bril nodig heb om mijn eigen geschrift te kunnen lezen – terwijl ik schrijf. 😉

  1. je hebt absoluut gelijk Tiny! Maar het is zo leuk om daarin te prutsen, het verzet mijn gedachten of net omgekeerd: het kanaliseert mijn gedachten. Want anders loop ik de hele dag dingen te doen en besef ik terwijl ik een pamper aan het verversen ben “dat ik nog naar de kapper moet bellen”, tegen dat ik die struggle afgrond heb ben ik dat vergeten, noteren in puntjes, braindumping geeft me rust. Maar dat hoeft helemaal niet voor iedereen zo rustgevend te zijn 😀

 2. Helemaal mee met dat braindumping (wat een tof woord!). Ik giet mijn leven ook in lijstjes en maak bijna dagelijks een to do-lijstje. Een bullet journal kende ik nog niet, maar ik ben nu al fan na wat gegoogle; zo’n toffe dingen zeg! Liefs, Els

 3. Geen idee wat een bullet journal is, maar lijstjes maken werkt en maakt je hoofd leeg, daar ben ik fan van! (de mijne zijn alleen niet zo netjes)

 4. Ik had in jou geen meisje meisje gezien, en schrok wat bij die kleurtjes in je notitieboekje :).
  Dat van die ‘plof’ in een lege vuilnisemmer vind ik ook een heel speciaal geluid. Dank voor de bevestiging dat ik niet abnormaal ben…

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s