Zondagavond.  Het lief drumt.  Op verplaatsing gelukkig.  De roomba stofzuigt de keuken terwijl ik Linus klaarmaak om te gaan slapen.  Hij pruttelt tegen.  Zoals altijd als hij op het verzorgingskussen ligt.  Een kwartier, een grote fles melk en veel keptjes later ligt hij nog na te vertellen van het weekend door de babyfoon.  Vooral het bezoek aan het rusthuis heeft indruk nagelaten.  Hij werd er door elke oma aangesproken en duwde eigenhandig een rolwagen vooruit, jawel, terwijl er iemand in zat.  Ilja kijkt  naar iets kwek-achtig op tv en laat daarbij zijn hoofd al op de boord van de zetel rusten.  Ik poets de keuken terwijl de roomba de gang stofzuigt.  In een mum van tijd is die droog door de avondzon en een zuchtje frisse lucht.  Als Dora begint te zingen van “Het lukte, het lukte, yeah, yes we dit it!” (ik zing altijd mee, ik kan er niet aan doen,ook al is ze semi-irritant) geeft ze het startschot van het slapengaan-ritueel bij Ilja.  Ondertussen ben ik al bezig met het opdrogen van de livingvloer.  Mijn poetshulp komt op dinsdagochtend de hele boel kuisen en op zondagavond is het water alweer donkerbruin als ik het in de spoelbak giet.  Onvoorstelbaar hoe vlug alles vuil wordt.  Om 19u liggen de twee rascals in bed en kan ik mijn stoelen alweer op zijn plaats draaien.  Zondagavonden zijn voor opruimen, in mijn hoofd en in mijn huis.

Ik doe een oude t-shirt aan en de chillbroek die ik van mijn broer “erfde” toen hij verhuisde.  Pieter sloeg hem gisteren al aan, maar vandaag sla ik vlug mijn slag nu hij er niet is.  Ik denk aan Schanulleke.  Ze kwam al twee dagen niet meer thuis.  Ik miste ze toen ik alle deuren openzette om de tocht erin te steken.  Normaal catwalkt ze altijd door mijn natte vloer waarop ik haar steevast terug buitenjaag.  Het eten dat ik deze middag in haar bordje legde is onaangeroerd gebleven…Als dat maar goed komt.

Zondagavond is er tijd om het hoofd leeg te maken, niets speciaals meer te doen.  En aan de kat te denken.

img_20160925_194252.jpg

 

 

19 reacties

 1. Ben ik blij dat Tristan de Dorafase aan het ontgroeien is… ‘Zwieber niet stelen.’ Als hij het na 100 keer nie weet, zal hij het noois weten…
  En wie zoekt z’n weg nog op een kaart de dag van vandaag?
  ‘Als je iets ontdekken moet, kijk dan eerst eens even goed op de kaart. Op de kaart? Op de kaaaaaaaaaaaaaaart!’

 2. Idem hier, opruimen en chillen. Ik heb je vent aangesproken gisteren in het zwembad, waarschijnlijk vond hij het niet zo tof (ik herken je van haar blog 😬 Heb ik gezegd) sorry!

 3. Chillen associeer ik toch niet direct met poetsen. Wij hebben fruitpannenkoeken gebakken, herfstbloembollen geshopt, anderhalf uur samen gebadderd en laaaaaaaaaaanguit in de sofa gelegen, muziek op de achtergrond en drankje bij de hand.
  Dát, beste Liese, is chillen. 😉

 4. Chillen op zondag ziet er bij mij net iets rustiger uit dan bij jou (hoewel ik soms ’s avonds wel nog opruim wanneer ik mijn 10000 stappen nog wil halen 😉
  Hopelijk is Schanulleke ondertussen weer thuis!

 5. Wauw, jouw zondagavond klinkt zooo chill. En dat je efkes rap den beneden kuist, precies of ’t is niks. Het gedacht om een dweil te pakken alleen al maakt mij pfffff.
  Ik duim dat alles oké is met Schanulleke…

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s