De voorbije week bewoog zich in een wave van verschillende gebeurtenissen en de daarbij horende emoties.  Van bezorgdheid om een collega over verbolgenheid rond een diefstal tot contentement voor de kleine dingen in het leven.

ZONDAG

iepertrail2017
foto: Vincent Demyttenaere via Facebook

Yours truly.   On the run door winkels, gebouwen en cafés in Ieper op de Belfius Ieper Trail.  De derde editie alweer en het blijft een fijn parcours.  Voor de volgende editie moet ik jammer genoeg mijn kat sturen naar de kattenstad.

IMG_20171022_143531.jpg

Als Ilja naar de CHIRO gaat op zondagmiddag slepen we kleine broer overal mee naartoe.  Een bezoekje aan mijn meme is altijd net iets meer een uitdaging met de peuter erbij.  Maar kijk, het steekt allemaal niet zo nauw bij mijn grootmoeder.  Ik zal het van haar delen zeker?

MAANDAG

IMG_20171022_164240.jpg

Een kaarsje voor mijn collega.  Ze maakte in de laatste twee weken zoveel mee, het is beangstigend hoe vlug alles kan gaan.   Stilstaan bij dagelijkse gelukjes lijkt ineens zo banaal en tegelijk zo nodig want in een vingerknip kan alles keren.

DINSDAG

IMG_20171022_144521.jpg

Whatsappjes krijgen van de jongens die ik veel te weinig zag de voorbije week.

WOENSDAG

IMG_20171017_114411.jpg

Is dat rode bolleke bij een Facebook-notificatie nieuw eigenlijk?  En maar krabben aan mijn scherm ikke om die bloedspetter eraf te krijgen.

DONDERDAG

IMG_20171019_205153_442.jpg

Er was een vroegdienst donderdagochtend.  Bij het wegdraaien uit mijn straat zag ik links ineens deze kerel naar mijn staren.  Serieus zeg, hij ziet er echt koddig uit maar in het donker is dat one creepy fucker.

VRIJDAG

IMG-20171021-WA0001.jpg

Blogmeeting.  Weeral!  (“Heb jij maar dat te doen??”) In het laatste jaar heb ik zoveel nieuwe mensen leren kennen.  Er zijn ook mensen ongewenst op de achtergrond verdwenen en dat doet gelijk hoe pijn.  Vrijdagavond gingen we eten bij Comptoire Margrite in Roeselare (njammie!  Een aanrader trouwens!)  Op de foto herken je misschien niet iedereen maar Bert, Delphine, Renilde, Josfien en Nina bloggen ook.  Weet je, bloggen dat is eigenlijk meer dan gewoon wat rokketokken op een toetsenbord vind ik.  Je geraakt verweven met de verhalen van andere mensen, sommigen volg ik al jaren en het is alsof je ze persoonlijk kent.  Het is dan ook verrijkend om de mens achter het scherm te leren kennen.  #letsmeetup!

ZATERDAG

IMG_0071

Het werd niet zo geweldig laat vrijdagavond maar we waren niet bepaald uitgerust gezien we op zaterdag om 8u30 al op de logopedie verwacht worden.  De laatste weken maken we er echt werk van om naar buiten te trekken als gezin.  We zijn zo bezig met ons (vrijwilligers-)werk, onze hobby’s en bijberoep dat het soms puzzelen is om eens met ons vier iets samen te doen.  Het hoeft helemaal niet ver te zijn.  Een toertje in de Palingbeek na een deugddoende middagdut zette de longen wat open.

IMG_0020

IMG_20171022_143156.jpg

Met twee cadeaubonnen (bedankt collega’s!) en wat opleg kocht ik ook “de plant”.  Loodzwaar, enorm moeilijk te hanteren met al die drendels, maar totally worth it!

IMG_20171022_183019.jpg

Hoe fabuleus ze ook staat op mijn grootmoeders’ plantenstaandertjen, ze wordt precies niet graag gefotografeerd.

ZONDAG

IMG_20171021_112900.jpg

Thuis de kinderen regelmatig scheiden is momenteel nog steeds de beste oplossing om veel ruzies te vermijden.  Ilja werd mijn vol-au-vent-vriendje, het bleek een schot in de roos en het smaakte nog zoveel beter deze middag omdat hij bij elke stap van het proces betrokken werd.

IMG_20171021_122620.jpg

en mag ik luidop applaudisseren voor het Man-Te-Paard-seizoen?  Neen?  Ik doe het toch.  Is er iets dat beter smaakt dan dit met een koffietje of een warme chocomelk?

 

25 reacties

 1. Ha, de Klaaskoeken! 🙂
  En jammer dat ik er vorige vrijdag niet bij kon zijn. Weet je dat ik ineens dacht mezelf te zien op die groepsfoto? Lijken wij niet een ietsiepietsie op elkaar of droom ik dat nu gewoon?

 2. De max, die wilde kamerplant met zijn drendels. Wist je dat zijn naam ‘Lepismium bolivianum’ is? Een sterke jongen die weinig zorg behoeft én zelfs in volle zonlicht mag staan.
  Tip als je hem eens proper wil fotograferen: doe de tv uit, want die biedt teveel tegenlicht zodat je plant wat donkertjes op de foto verschijnt.

  Voor de rest: erg genoten van je toffe plog. Wat zie jij er trouwens ernstig uit als je loopt, zeg. 😀

 3. Aah Klaaskoeken 🙂 Ik moest even nadenken toen ik de foto zag & je omschrijving erbij 🙂 Maar die zijn o zo lekker! Ik vind het nog steeds jammer dat ik er vrijdag niet kon bij zijn, maar wie weet wel een volgende keer. En die kerel als ik die zou tegenkomen in het donker spring ik gegarandeerd een meter in de lucht en begin ik te gillen 😉

 4. Ik was er graag bij geweest vrijdag! Next time zeker!
  Blij te lezen dat de family time zaterdag deugd gedaan heeft. Veel meer dan naar een bos of park moet dat eigenlijk niet zijn hé.

 5. Het moet soms niet meer zijn dan een gezellige wandeling met uw mannen he 😊 Ik ben blij dat ik er bij was vrijdag. Ik moet mijn West-Vlaams nog wat oefenen, maar zulke avonden helpen wel 😜

 6. Mmmhhh man te peirde’n! Hier ook de eerste gegeten, al zegt ons ma dat je dat maar mag eten vanaf de dag zelf 😀 #nietmijntraditie Oh, ze moeten maar niet zo verleidelijk liggen bij de bakker.
  Blij dat jullie bloggen, een me-momentje is mij dat! Thx

 7. Proficiat met de blog .. het literair talent zit weliswaar in de familie! Zo vertederend dat kaarsje .. heb ook meegeleefd in die bange dagen voor die fijne collega- moatje !

 8. Zo’n offline ontmoetingen zijn echt tof hé. Ook wel een beetje gek hoe je iemand lijkt te kennen nog voor je elkaar in het ‘echt’ hebt ontmoet. Met sommige bloggers heb ik dat ook. Al heb ik hen nog lang niet allemaal kunnen ontmoeten. Ik denk trouwens dat ik me een bult zou schrikken wanneer ik die vogelschrikker in het donker tegenkom.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s