the new frontdoor

Sinds ik vroeg opsta is het ontbijt echt een maaltijd geworden.  Vroeger was dat koffie en met moeite een boterham, heel vaak niks.  Nu kan ik echt genieten van een rozijnenbolleke, een kop koffie of 7, yoghurtjes, eventueel een krant.  Als ik op hotel ben vind ik een uitgebreid ontbijtbuffet dan ook het toppunt van mijn uitstap.  Alleen jammer dat het precies niet echt gepermitteerd is om daar in uw pyjama toe te komen.  Want in pyjama ontbijten, dat is pas congégevoel.  Soit, ik zou mij alleszins al een deftig model mogen aanschaffen, als er één iets is dat ik zeker niet ga veranderen na mijn 30ste is het wel mijn slaapkledij.  Een veel te grote t-shirt van een groep die ik al dan niet ken volstaat.  En neen, er is niks veranderd deze nacht om OOh, ik werd 30.  Een jaar ouder dan 29.  Toen ik deze morgen in de spiegel keek zag ik er nog steeds hetzelfde uit, met een verschoten slaap-t-shirt en niet meer aan oogreinigingslotion gedacht na een zware avond met heerlijke wellness, lekker eten en een beetje teveel wijn.  Ik werd vroeg wakker, met een knorrende maag en begoest op een hotelontbijt.  Tevreden, verrast en jarig.

Op naar de scary age van 36!

3 gedachtes over “the new frontdoor

  1. […] Heerlijk toch, zo’n archief om door te scrollen.  Ik doe het te weinig maar ik begin meer en meer te beseffen dat ik hier echt een dagboek aan het maken ben.  Damn zeg, daar moet je 7 jaar voor bloggen om dat te beseffen.  Kon ik maar zo gemakkelijk latere herinneren terughalen.  Het gebeurt niet zo heel veel dat ik terugblik naar de andere jaren waar de foto’s soms verdwenen zijn door een tekort aan opslagruimte.  Waar sommige foto’s gewoon op zijn kop staan omdat ik vermoedelijk nog niet wist hoe ik ze moest mooi zetten.  Ik startte Shoutyourheartout toen Ilja enkele weken oud was en het leverde al een mooi archief aan verhalen op.  De blog is op zich wel heel wat veranderd, niet alleen komen er veel meer mensen meelezen en reageren, het design, de schrijfstijl, sommig fotowerk, alles kreeg gedurende de voorbije 7 jaar wel een boost.  Niettemin blijft de inhoud dezelfde.  Wat geleuter, wat vertellementen over wat ik doorheen de week of de maand op mijn pad tegenkom.  Hier en daar iets serieuzer werk maar meestal redelijk lightweighted.  Ik keek even terug in de archieven naar het jaar 2012.  Er kwam een nieuwe voordeur op mijn 30ste verjaardag.  Mijn echtgenoot verraste me met een nachtje hotel aan zee, Ilja was toen een jaar en logeerde bij mijn schoonzus.  Ik herinner me zelfs nog dat ze toen wat miserie had gehad ’s nachts met hem.  Het was in mijn pré-smartphonetijdperk.  Er was enkel Facebook en deze blog.  Instagram, whatsapp, stocard.  Apps waren nerdy dingen waar ik me niet mee bezighield, ze bestonden wel al maar waren nog geen onderdeel van mijn leven.  Het was een tijd waarin ik 36 als mijn “scary age” zag.   […]

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s